Αντιπυραυλική «ασπίδα» με λέιζερ προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός του ΙσραήλΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, 23:25

Το Ισραήλ θα είναι σύντομα σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα σύστημα αναχαίτισης πυραύλων βασισμένο σε τεχνολογία λέιζερ, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

«Μέσα σε περίπου έναν χρόνο, ο ισραηλινός στρατός θα θέσει σε δράση ένα σύστημα αναχαίτισης (πυραύλων) που βασίζεται σε (τεχνολογία) λέιζερ», αρχικά πειραματικά και στη συνέχεια επιχειρησιακά, δήλωσε ο Μπένετ στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Μελετών για την Εθνική Ασφάλεια.

Το σύστημα θα εγκατασταθεί πρώτα στο νότιο Ισραήλ, όπου οι κοινότητες έχουν δεχθεί επανειλημμένως επιθέσεις με ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Λωρίδα της Γάζας. Ακολούθως θα αναπτυχθεί και σε άλλα σημεία της επικράτειας, ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Αυτό θα μας επιτρέψει σταδιακά να καλύψουμε το Ισραήλ με έναν θόλο από λέιζερ που θα μας προστατεύει από πυραύλους, ρουκέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και άλλες απειλές», συνέχισε ο Μπένετ, τονίζοντας ότι «θα απομακρύνει ουσιαστικά το ισχυρότερο χαρτί που έχει ο εχθρός απέναντι μας».

Το σύστημα λέιζερ θα είναι η τελευταία προσθήκη στο πολυεπίπεδο «τείχος» ασφαλείας του Ισραήλ, το οποίο αποτελείται από τρία αντιπυραυλικά συστήματα: τον «Σιδερένιο Θόλο» (Iron Dome) για πυραύλους μικρού έως μεσαίου βεληνεκούς, τη «Σφεντόνα του Δαβίδ» (David’s Sling) για πυραύλους μεσαίου έως μεγάλου βεληνεκούς και το «Βέλος» (Arrow) για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2022, 23:29Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει