Αντιρατσιστική συγκέντρωση στην πλατεία Βικτωρίας


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 17:37

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Σε δυναμική συγκέντρωση κατά της επανεμφάνισης των γνωστών ακροδεξιών και ρατσιστικών «επιτροπών κατοίκων», οι οποίες είχαν συνδεθεί στο παρελθόν με την Χρυσή Αυγή και άλλες ακροδεξιές ομάδες, καλούν σήμερα, Τετάρτη, στις 17:00, στην πλατεία Βικτωρίας αντιρατσιστικές ομάδες, συλλογικότητες και αριστερές οργανώσεις.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βικτωρίας γύρω στα 400 άτομα, ενώ αναμένεται και συνέχεια. 

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν χρυσαυγίτη να απειλήσει οικογένειες με μωρά παιδιά. Ο πραγματικός κίνδυνος για την κοινωνία είναι οι ακροδεξιοί», αναφέρει μεταξύ άλλων στο κάλεσμά της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. «Να ξέρει ο κ. Μπακογιάννης ότι αύριο θα ξεμπερδέψουμε με τους νεοναζί και με όσους φλέρταρε και συνεργάζονταν προεκλογικά», το μήνυμά της.

«Η σύναξη μίσους κατά μεταναστών, προσφύγων και του κινήματος αλληλεγγύης, την Τετάρτη 15 Ιούλη, στην πλατεία Βικτωρίας, που την καλούν ρατσιστές με το προσωπείο των “επιτροπών κατοίκων” Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αμερικής είναι μια πρόκληση κατά των ελευθεριών όλων μας», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ.

«Οι γειτονιές μας είναι για όλους και όλες μας, ότι η Βικτώρια ήταν, είναι και θα είναι μια γειτονιά μεταναστών/τριων, όπου η αλληλεγγύη πάντα θα νικά», επισημαίνει στο δικό του κάλεσμα το «Δίκτυο Αλληλοβοήθειας και Αγώνα» που ετοιμάζει και μικροφωνική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής συγκέντρωσης.

Δείτε φωτογραφίες από το φακό του zougla.gr: 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020, 17:39

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει