Αντιφάσεις από τον πυρηνάρχη του Περάματος στη δίκη της Χρυσής ΑυγήςΣε πλειάδα αντιφάσεων έπεσε ο φερόμενος ως πυρηνάρχης του Περάματος απολογούμενος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Αρνούμενος όχι μόνο ότι ήταν ο επικεφαλής της οργάνωσης στο Πέραμα, υποβάθμισε το ρόλο του σ’αυτη αλλά και τη σχέση που είχε στο κόμμα.

Ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων ψαράδων και των μελών του ΠΑΜΕ, κατονομασε  ένα άτομο οπως είχε κανει και στην ανάκριση. Υποστήριξε πως ανήκε στην πενταμελή επιτροπή ως υπεύθυνος διανομής τροφίμων και ρούχων, ενώ ισχυρίστηκε πως δεν είχε καμία σχέση με τον τότε βουλευτή Ιω. Λαγό.

Ο Αν. Πανταζής υποστήριξε πως άρχισε να έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή μέχρι το Δεκέμβριο του 2012, οπότε και άνοιξαν τα γραφεία στο Πέραμα, αν και στις εκλογές που είχαν προηγηθεί είχε ψηφίσει το συγκεκριμένο κόμμα. Αρκετές φορές η πρόεδρος Μαρία Λεπενιώτη τόνισε στον κατηγορούμενο ότι πέφτει σε αντιφάσεις, σχολιάζοντας μάλιστα: «είναι κάπως παράδοξο μία να λέτε «δεν έχω σχέση» όταν υπάρχει κατηγορία και μετά από πέντε μήνες γίνεστε μέλος σε επιτροπη της ΤΟ;

Δεν ειναι περίεργο να σας κατηγορούν ότι είστε μέλος της Χρυσής Αυγή (η επίθεση στους ψαράδες είχε σημειωθεί τον Ιουνιο του 2012) και μετά να γίνεστε; Μήπως εξαρχής ήταν αλλιώς τα πράγματα;».

Πρόεδρος: Είχατε ζητήσει ποτέ άδεια από τον Δήμο για ομιλία πολιτικού προσώπου;

Κατηγορούμενος: Ναι, από το δημαρχο, να δώσει άδεια για ομιλία Μιχαλολιάκου.

Πρ: Πότε αυτό; Έχει να κάνει με τις 12/6, πότε ζητάτε την άδεια, πριν ή μετά;

Κατηγ: Δεν θυμάμαι.

Πρ: Αν είναι πριν, πάλι είστε σε αντίθεση με αυτά που έχετε πει, ότι «εγώ δεν ειμαι ιδεολογικά εκεί»…

Κατηγ: Μια εξυπηρέτηση έκανα σε ένα φίλο μου, τον Νίκο τον ταχυδρόμο, είναι χρυσαυγίτης…

Πρ: Δηλώνετε όμως σε εκείνους τους χρόνους ότι δεν έχετε καμμία σχέση…

Κατηγορηματικά αρνήθηκε ότι συμμετείχε στην επίθεση κατά των 4 Αιγύπτιων αλιεργατών, εμμένοντας στη θέση «εκεί που οδηγούσαμε το μηχανάκι, μας συνέλαβαν». Ακολουθώντας τη γραμμή των υπολοιπων, είπε πως η υπογραφή της απολογίας του στην ανάκριση δεν είναι δική του, καθώς και ότι όταν το επεδείχθει το έγγραφο ήταν ήδη υπογεγραμμένο.

«Είναι υποκινούμενοι»

Αν και επανειλλημένως επισημάνθηκε από το δικαστήριο ότι το θύματα τον έχουν αναγνωρίσει και στο ακροατήριο, ο ίδιος είπε ότι «ήταν λογικό. Είχε φτάσει ο κόμπος στο χτένι πια. Τους τραβάνε σαν πανηγύρια. Οι άνθρωποι αυτοί ταλαιπωρούνται χωρίς να το ξερουν, ειναι υποκινούμενοι» είπε και πρόσθεσε: «Μέχρι και τελευταία τα ψαράκια για τα παιδάκια μου τα έπαιρνα από το μαγαζί τους. Δεν υπάρχει άλλο ψαράδικο. Εγώ βγηκα από τη φυλακή και την πρώτη μέρα πήγα στο μαγαζί τους και ρώτησα γιατί δεν λενε την αλήθεια. Και μου λεει ο ένας «φίλε το ξερουμε ότι δεν είσαι εσύ». Μου είπε ότι έχουν ερθει οι μανάδες των παιδιών και ζήτησαν συγγνωμη γιατι είχαν παρει ναρκωτικά».

Πρόεδρος: Ποιές μαναδες; Ποιά παιδιά; Τι εννοείτε;

Κατηγορούμενος: Δεν ρωτησα τί εννοούσε, μου αρκούσε τί άκουσα.

Πρ: Γιατι δεν είπε τα ίδια και ατο δικαστήριο αυτός;

Κατηγ: Προφανώς του μιλάνε στο αυτί. Του λένε τί να πει.

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει