Αντιφασιστική πορεία σήμερα στο Βόλο

Κάλεσμα για τις 6.00 το απόγευμα στην πλ. Ελευθερίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις ανακοινώσεις – καλέσματα του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας και του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Ο 34χρονος Παύλος Φύσσας, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από χρυσαυγίτικο χέρι τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. Στοχοποιήθηκε από τους νεοναζί για την αντιφασιστική του δράση, και το πλήρωσε με την ζωή του από τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους αντισυστημικούς, αλλά μόνο με το σύστημα δεν τα βάζουν. Ο στόχος τους είναι οι μετανάστες, οι αδύναμοι, οι νέοι, οι αριστεροί. Βοηθάει και η μνημονιακή κυβέρνηση με τις πρακτικές της και τους συμψηφισμούς, με συνεργάτες τους μνημονιακούς παπαγάλους των ΜΜΕ. Ανοιξαν τον δρόμο εδώ και καιρό. Προσφάτως «ξεπέταξαν» την επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΚΚΕ στο Πέραμα, παρέκαμψαν τα αίσχη τους σε Γιαννιτσά και Μελιγαλά. Ανέχονται τους νοσταλγούς του Χίτλερ και των χουντικών, και βολεύονται εξομοιώνοντας πολιτικές απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του με τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής.

Τα ερωτήματα τα οποία καλούνται όλοι να απαντήσουν είναι ποιος οπλίζει το δολοφονικό χέρι των ακροδεξιών φασιστών, και πόσο βοηθά στην αντιμετώπισή τους, η επίκληση από τα πιο επίσημα χείλη, της ανιστόρητης θεωρίας των δύο άκρων που τελικά ξεπλένει τη φασιστική Χ.Α. και χτυπά την δημοκρατία.

Η οποία, κάθε φορά που πρέπει να αντιμετωπίσει τα δύσκολα, καταδικάζει κάθε πράξη βίας και θυμίζει ότι διενεργεί τον πολιτικό της αγώνα στα πλαίσια του Νόμου και του Συντάγματος.

Είναι πάγια τακτική της να διαστρεβλώνει εντελώς τα γεγονότα και μετά να παρουσιάζεται ως θύμα. Αντιγράφει και σε αυτό, πιστά τους γνήσιους ναζί, αυτούς της Γερμανίας μιας εποχής που η ανθρωπότητα θυμάται με αποτροπιασμό.

Πάγια τακτική της είναι επίσης να επιτίθεται και μετά να παρουσιάζεται ως θύμα, να μην αναλαμβάνει ποτέ την ευθύνη της, να ξαναγράφει την Ιστορία με το «έτσι θέλω», να παριστάνει τη φιλάνθρωπη και την αντισυστημική, να παραποιεί την Αλήθεια, να στηρίζει το κεφάλαιο και να στέκεται απέναντι στα κινήματα, και συχνότατα μάλιστα να επιτίθεται εναντίον τους μαζί με τα ΜΑΤ. Δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα ναζιστικό μόρφωμα. Εχει διδαχτεί την ιδεολογία του Γκαίμπελς αλλά νομίζει ότι η προπαγάνδα θα πιάνει για πάντα.

Η Χρυσή Αυγή κάνει κακό στους ανθρώπους. Είτε στο σώμα τους είτε στην ψυχή τους. Βιάζει το μυαλό αυτών που την παρακολουθούν, πιστεύοντας ότι κάνουν επανάσταση.

Κάνει κακό στην κοινωνία ολόκληρη, εναντίον της οποίας ήδη έχει στραφεί και θα συνεχίσει, αν της αφήσουμε κι άλλο τις πόρτες ανοιχτές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καλεί τους πολίτες να ενεργοποιηθούν μαζικά για να σταματήσουν οι χιτλερικοί την υπονόμευση της ελευθερίας όλων μας, και να πάρουν μέρος μαζικά στην σημερινή αντιφασιστική διαμαρτυρία στις 6 μμ στην Πλατεία Ελευθερίας.

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Σε μια περίοδο που ορθώνονται μαχητικές κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στην μνημονιακή πολιτική που διαλύει τις ζωές μας, καταστρέφει το μέλλον μας, οδηγεί χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία, το μακρύ χέρι του συστήματος, η συμμορία της Χρυσής Αυγής, αναλαμβάνει δράση. Υπό την προστασία των μηχανοκίνητων ταγμάτων του ακροδεξιού υπουργού Δένδια, αξιοποιώντας την προβολή που τους παρέχουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ, οι χρυσαυγίτες αποθρασσύνονται και μετά τους μετανάστες στρέφονται πλέον και κατά των αγωνιστών της Αριστεράς, παίζοντας τον βρώμικο ρόλο που το αστικό πολιτικό σύστημα τους έχει παραχωρήσει.

Μετά την δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΚΚΕ την προηγούμενη βδομάδα στο Πέραμα, η χτεσινοβραδινή δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες στο Κερατσίνι, αποδεικνύει ότι σήμερα κάθε ενδοιασμός απέναντι στο μαχητικό αντιφασιστικό κίνημα είναι όχι μόνο λανθασμένος, αλλά και επικίνδυνος. Τα οπλισμένα χρυσαυγίτικα χέρια που υψώνονται κατά μεταναστών και αγωνιστών, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξανασηκωθούν. Η αντιμετώπιση των φασιστών σε αυτή τη χώρα είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε εξ ολοκλήρου στην «αμερόληπτη» δικαιοσύνη και στην «δημοκρατική λειτουργία» της ελληνικής αστυνομίας. Το κίνημα στο δρόμο πρέπει να δώσει τη δική του απάντηση.

Το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα καλεί σε αντιφασιστική πορεία σήμερα Τετάρτη 18/9, στις 6.00μμ στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο. Για να ξαναβάλουμε τους φασίστες στις τρύπες τους!

Βόλος, 18/9/2013

Μπορεί επίσης να σας αρέσει