«Ανυπαρξία σχεδίου και πολιτικής βούλησης να αντιμετωπισθούν οι εγκληματικές δραστηριότητες»
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2021, 18:27

«Τον τελευταίο μήνα η εγκληματικότητα, η ανεξέλεγκτη δράση συμμοριών, οι δολοφονίες, οι πυροβολισμοί και τα ανατριχιαστικά γεγονότα των οξυμένων κοινωνικών προβλημάτων αποδεικνύουν ότι ο απολογισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι η μετατροπή των γειτονιών της Αθήνας, σε γειτονιές του τρόμου», δήλωσε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών.

«Σήμερα στον Δήμο Αχαρνών διαπιστώσαμε την δραματική υποστελέχωση των Αστυνομικού τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας, παρά τις επικοινωνιακές εξαγγελίες για στελέχωση των τμημάτων του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκου, αλλά και την ανυπαρξία σχεδίου και πολιτικής βούλησης να αντιμετωπισθούν οι εγκληματικές δραστηριότητες», είπε, επισημαίνοντας ότι «τον τελευταίο μήνα στις Αχαρνές έχουν συμβεί πολλαπλά γεγονότα παραβατικών δράσεων, που αποδεικνύουν την αδυναμία της ΕΛΑΣ και εντείνουν περαιτέρω το αίσθημα φόβου και ανασφάλειας των φιλήσυχων συμπολιτών του Δήμου Αχαρνών».

«Πυροβολισμοί, σφαίρες σε νηπιαγωγεία, ανεξέλεγκτη δράση συμμοριών, απόπειρες βιασμού, κυκλώματα στις δημόσιες υπηρεσίες, βία ακόμη και στα σχολεία, αποτελούν τον απολογισμό του τελευταίου μήνα. Στα δυόμισι χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη, πάνω από 60 αστυνομικοί έχουν αποσπαστεί από τις Αχαρνές σε άλλες υπηρεσίες, με δραματικά αποτελέσματα για την τοπική κοινωνία», σημείωσε και έκανε λόγο για «ψευδείς προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη» σχετικά με «την ασφάλεια του πολίτη», που «θυσιάστηκαν στις πολιτικές “του Νόμου και της Τάξης”, στην καταστολή κάθε αντίθετης φωνής και στις παλαιοκομματικής λογικής μετακινήσεις αστυνομικών». «Η αντιμετώπιση του εγκλήματος και των αυξημένων κοινωνικών προβλημάτων, δεν λύνεται με επικοινωνιακές περιοδείες και συναντήσεις του αρμόδιου υπουργού και ψεύτικες εξαγγελίες στα Αστυνομικά Τμήματα και τους δήμους της Αττικής», κατέληξε.  

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Χρήστος Σπίρτζης συνοδευόταν από τη συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ, Ζανέτ Τσίπρα και κλιμάκιο μελών της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής και στη συνέχεια πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό, για το φλέγον για την πόλη ζήτημα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας. Επίσης, συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι, όπως σημειώνεται, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους τονίζοντας ότι νιώθουν απροστάτευτοι απέναντι στη δράση των παραβατικών στοιχείων.

Στην ίδια ανακοίνωση, υπενθυμίζεται, τέλος, ότι το Σεπτέμβριο, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος συμμετείχε σε σύσκεψη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στον Δήμο Αχαρνών και είχε δηλώσει πως «προβλέπεται ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και καλύτερος συντονισμός των δράσεων από τις μονάδες της ΕΛ.ΑΣ. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πουθενά κανενός είδους άβατα. Στην περιοχή θα τεθεί σε εφαρμογή επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με τον Δήμο προκειμένου ν’ αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα εγκληματικότητας».

«Τρεις μήνες μετά, τα τμήματα παραμένουν υποστελεχωμένα και επί της ουσίας μη λειτουργικά, ενώ η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί καθιστώντας εφιαλτική την καθημερινότητα των πολιτών στην περιοχή», αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Ο κατήφορος του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη συνεχίζεται…».Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει