Αν δεν δώσουμε προοπτική στους νέους δεν θα σηκώσουμε κεφάλιΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, 21:05

«Αν δεν δώσουμε προοπτική στους νέους δεν θα σηκώσουμε κεφάλι», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την διάρκεια της ευρείας συζήτησης που είχε με νέους του νομού Ηλείας, για την επόμενη ημέρα της πανδημίας, στο πλαίσιο της περιοδείας του.

Απαντώντας σε νέο αγρότη που εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον, είπε: “Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσεις να μείνεις ως αγρότης στην πατρίδα σου και να έχεις προοπτική. Αυτή είναι η μεγάλη συζήτηση για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας”. Γενικεύοντας, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε: «Αυτό που πρέπει να σχεδιάσουμε το επόμενο διάστημα είναι μια πολιτική που θα αφορά τους νέους ανθρώπους είτε αυτοί σπουδάζουν, είτε επιχειρούν, είτε βγαίνουν στην παραγωγή. Εκεί είναι το μέλλον της χώρας και αυτή είναι η πιο δύσκολη εξίσωση για το μέλλον. Εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος. Αν δεν δώσουμε προοπτική στη νέα γενιά, στους νέους ανθρώπους, δεν θα μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι”.

Σημείωσε ότι κρίσιμο είναι και το ζήτημα της ανεργίας και εξήγησε: “Εδώ υπάρχει ένας κίνδυνος εκτόξευσης της ανεργίας μες στο 2022 ανεξαρτήτως του αν θα έχουμε θετικούς ή μη ρυθμούς ανάπτυξης και ο άλλος κίνδυνος είναι να υπάρξει μια μεγάλη αναδιάρθρωση, μια ραγδαία αναδιάρθρωση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Δηλαδή να μην αντέχουνε επιχειρήσεις μικρές και μεσαίες σε όλους τους κλάδους και να αντικαθίστανται από αλυσίδες. Αυτό θα συμβεί αν δεν υπάρξει ρύθμιση του πανδημικού χρέους”.

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Μαΐου 2021, 21:05Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει