Αν η Ελλάδα παρενοχλήσει το Oruc Reis θα το πληρώσει


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020, 14:16

Το Oruc Reis συνεχίζει να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κλιμακώνοντας την ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Στο ίδιο κλίμα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συντηρεί την ένταση τονίζοντας: «Εάν η Ελλάδα προκαλέσει το Oruc Reis, όπως έχει ξανακάνει», τότε θα υπάρξει απάντηση».

Σε νέες του δηλώσεις, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, την Παρασκευή είπε: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι λογική. Δεν πρέπει να υπάρξει προσπάθεια παρενόχλησης του Oruc Reis. Γιατί αν κάνει τέτοια προσπάθεια θα το πληρώσει. Με το να κάνεις bullying, δεν πας πουθενά».

Κάλεσε επίσης την Ε.Ε. να μην «παραχαϊδεύει» την Ελλάδα κι αντιθέτως να υποστηρίξει τη διπλωματία και την κοινή λογική. Παράλληλα, απευθυνόμενος στη Γαλλία είπε ότι θα πρέπει να απέχει από βήματα που θα κλιμακώσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, όπως αναφέρει το πρακτορείο Anadolu ο Τσαβούσογλου απέστειλε την Πέμπτη στους υπουργούς Εξωτερικών των χωρών μελών της ΕΕ και τον ύπατο εκπρόσωπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζοζέπ Μπορέλ, σειρά επιστολών για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο με τις θέσεις της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, οι επιστολές αναφέρουν ότι τα μονομερή βήματα και οι συμμαχίες της Ελλάδας και της ελληνοκυπριακής πλευράς απέκλεισαν την Τουρκία, παρά τις εκκλήσεις για συνεργασία και διάλογο.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020, 14:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει