Απάντηση Αχ. Μπέου στον Π. Σκοτινιώτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Απέραντη η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός του, με εξευτελιστικό τρόπο εκδιωχθέντος από το λαό, τέως Δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη, που εμφανίζεται και πάλι αυτοχαρακτηριζόμενος σαν προστάτης της πόλης και σαν κήνσορας και τιμητής των πάντων, με αφορμή τα νέα επεισόδια από τη γνωστή ομάδα των μπαχαλάκηδων, των περιθωριακών και των γραφικών του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του κανονισμού άρδευσης.

Παραβλέπει σκόπιμα ο νεκροθάφτης της πόλης και της προοπτικής της ότι ο ίδιος ο λαός τον έστειλε, αυτόν και τους επί σειρά ετών συνεταίρους του, Πατσιαντά και σια, στο περιθώριο, με μια γνήσια, δημοκρατική, μη επιδεχόμενη της παραμικρής αμφισβήτησης, εκλογική απόφαση και ανέθεσε σε μας τις τύχες της πόλης. Οσο κι αν αυτό στοιχειώνει τα όνειρά του και μαυρίζει την καθημερινότητα του, είναι μια αλήθεια που δεν μπορεί να αποτρέψει.

Ο πολιτικός μπαχαλάκιας με τη γραβάτα, που συνεχίζει να πουλάει ήθος, αρχές και αξίες, ο Πάνος Σκοτινώτης, αντί να καμαρώνει σαν συνοικιακός γαμπρός για τις «αρετές» του, ας εξηγήσει στους πολίτες του Βόλου αν καταδικάζει και τα επεισόδια της προηγούμενης Τρίτης, όταν ομάδες τραμπούκων και βανδάλων, εν ονόματι της νόθας δημοκρατικότητά τους, εισέβαλαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ και επιχείρησαν με εκφοβισμούς και εκβιασμούς να αποσπάσουν αποφάσεις, αρεστές στους ίδιους και συμβατές με τα έκνομα συμφέροντά τους…

Ο έμπορος αυτός των ελπίδων και των προσδοκιών των πολιτών του Βόλου, ας βρει λίγη τσίπα για να απαντήσει γιατί δεν προχώρησε εκείνος – επί μια τριετία – στην ψήφιση και την εφαρμογή του κανονισμού, αλλά με τη παροιμιώδη πολιτικάντικη κουτοπονηριά του άφησε την υπόθεση να σέρνεται, για να δώσει – και σ’ αυτή – λύση η δική μας Δημοτική Αρχή.

Ας πει στους Βολιώτες πως βρέθηκε ο Βόλος μας να βρομάει από άκρη σε άκρη, πως βρέθηκε χωρίς νερό μήνα Αύγουστο, πως βρέθηκε με ένα ποταμό χρεών (42 εκατομμύρια εςυρώ), με τα κατασχετήρια να πνίγουν καθημερινά τις υπηρεσίες του Δήμου και μαζί τις προσπάθειες ανατροπής της κατάστασης…

Ας εξηγήσει επιτέλους, πως μπορεί αυτός, η – κατά το αλαζονικό του παραλήρημα – προσωποποίηση του ήθους και της αρετής, του μέτρου και της Δημοκρατίας, να ανέχεται, αν όχι και να ενθαρρύνει, εκδηλώσεις τρομοκρατίας και κατάλυσης της έννομης τάξης και παραβίασης της λογής, επειδή απλώς νομίζει ότι τον βολεύουν… Και πως μπορεί ανερυθρίαστα να κλείνει τα μάτια όταν μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή νέων παιδιών, για να παίζουν κι αυτός και οι όμοιοί του τα βρόμικα πολιτικά τους παιχνίδια…

Φυσικά και δεν μπορεί να πει κάτι. Άλλωστε ό,τι ήταν να λεχθεί, ελέχθη με την απόφαση του Βολιώτικου λαού, μόλις τον περασμένο Μάιο. Μαζί με τον Σκοτινιώτη και τους συν αυτώ, οι πολίτες καταδίκασαν σκληρά ό,τι αναχρονιστικό, φαύλο και ξεπερασμένο αντιπροσωπεύουν. Την πολιτική απάτη, την ήσσονα προσπάθεια, το βόλεμα και την κοινωνική αποδιάρθρωση. Ας μην κάνουν τους αθώους. Είναι υπεύθυνοι για το χάλι που έφεραν όχι μόνο την πόλη, αλλά ολόκληρη τη χώρα.

Η νέα Δημοτική Αρχή, υπό τον Αχιλλέα Μπέο, έχει την πλήρη και καθολική δημοκρατική νομιμοποίηση από τον ίδιο το λαό και δεν περιμένει από τους κατά καιρούς υπηρέτες και λακέδες του άθλιου συστήματος διαπιστευτήρια. Εμείς, όπως και όλοι, θα κριθούμε από το λαό και μόνο από το λαό. Τελεία και παύλα.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για το δημόσιο συμφέρον, χωρίς να υπολογίζουμε το όποιο πολιτικό κόστος. Γιατί εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει