Απάντηση Μπέου για το πρόβλημα του Αγίου Λαυρεντίου

Αναφορικά με τα προβλήματα στον Άγιο Λαυρέντιο από το γραφείο Τύπου του Δήμου Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Κατανοούμε απόλυτα τον προβληματισμό και την αδημονία των κατοίκων του Αγίου Λαυρεντίου για το γεγονός ότι ο οικισμός είναι κομμένος στα δύο για αρκετό καιρό τώρα, εξ αιτίας της κατάρρευσης πέτρινου τοιχίου αντιστήριξης, σε ιδιοκτησία ιδιωτών και καθημερινά εργαζόμαστε για να ξεπεραστούν τα μεγάλα υπαρκτά προβλήματα.

Υπάρχουν ωστόσο μεγάλες, αντικειμενικές δυσκολίες που πρέπει να ξεπεραστούν και που αναφέρονται:

Στις καιρικές συνθήκες, που πάντως ήδη ξεπεράστηκαν

Στο γραφειοκρατικό, νομικό καθεστώς, που δεν επιτρέπει την εκτέλεση εργασιών σε ιδιωτικό χώρο και μάλιστα με σημαντική οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο, αφού οι ιδιοκτήτες δηλώνουν οικονομική αδυναμία.

Και τρίτο την ιδιαιτερότητα της παρέμβασης που απαιτείται και που, με τη σειρά της, απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις από κείνους που θα την υλοποιήσουν.

Παρά ταύτα η Δημοτική Αρχή του Αχιλλέα Μπέου προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα και τις ανάγκες των πολιτών ούτε κρύβεται, ούτε κάμπτεται, από δυσκολίες και εμπόδια. Το έργο πολύ σύντομα θα εκτελεστεί και ο οικισμός του Αγίου Λαυρεντίου θα ανασάνει.

Για εκείνους, πάντως, ντόπιους ή μη, που κραυγάζουν και ασκούν ισοπεδωτική κριτική έχουμε μια ερώτηση: Όταν διαπράττονταν όλες αυτές οι αυθαιρεσίες, που οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση, που βρίσκονταν να προασπίσουν τα ζωτικά συμφέροντα του χωριού; Τις εξόφθαλμες κατασκευαστικές και περιβαλλοντικές παράνομες παρεμβάσεις δεν τις είχαν αντιληφθεί και τι έκαναν γι αυτές;

Και σε τελευταία ανάλυση αν δεν μπορούν να κάνουν υπομονή και επειδή, ως δηλώνουν, γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να γίνει ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν: Ας αναλάβουν τις εργασίες οι ίδιοι… αρκεί να μην το κάνουν όπως όλα τα άλλα τόσα χρόνια, που έφεραν το Δήμο και τη χώρα στα σημερινά χάλια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει