Απάντηση του αναπ. Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στον Χρ. Μπουκώρο για το καταρροϊκό πυρετό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Για τις αρχές Μαΐου του 2015 προσδιορίζει το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης την πραγματοποίηση του εμβολιασμού στο αναθεωρημένο πρόγραμμα ελέγχου του καταρροϊκού πυρετού. Αυτό απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλης Αποστόλου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ κ. Χρήστου Μπουκώρου, αναγνωρίζοντας ότι το εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ποσό των 1.160.000 ευρώ θα είναι κατά πολύ μικρότερο από το αρχικά αιτηθέν από ελληνικής πλευράς ποσό των 22.000.000 ευρώ.

Από την πλευρά του ο κ. υπουργός παραδέχεται ότι το εν λόγω ποσό είναι ιδιαίτερα περιοριστικό για την πραγματοποίηση του σχεδιασθέντος, μεγάλης κλίμακας, εμβολιασμού. Το γεγονός αυτό εκ των πραγμάτων αναμένεται να επιβαρύνει σοβαρά τους κτηνοτρόφους με το κόστος για την αγορά του εμβολίου. Ο κ. Αποστόλου σημειώνει ότι και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαπιστώσει από την πλευρά της την μακρόχρονη υποστελέχωση των κτηνιατρικών υπηρεσιών, η οποία έχει οδηγήσει στην μη επιτυχή διενέργεια άλλων προγραμμάτων εξυγίανσης.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός επισημαίνει ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η προ εμβολιασμού ορολογική διερεύνηση λόγω σοβαρής υποστελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό του ειδικού Εργαστηρίου

Αναφοράς, αλλά και μη έγκαιρης παραλαβής των απαραίτητων αντιδραστηρίων. Όσον αφορά στην καταβολή των αποζημιώσεων για την κάλυψη των δαπανών που προκλήθηκαν για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού ο κ. Αποστόλου αναφέρει ότι αυτές σταμάτησαν με τις τελευταίες να έχουν καταβληθεί το Νοέμβριο του 2014. Ως προς την κάλυψη των δαπανών από τον Νοέμβριο και πέρα ο ίδιος υποσχέθηκε ότι θα καλυφθούν από την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του 2015.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει