Απέδρασε 18χρονος κρατούμενος στις φυλακές Βόλου, μετά την δική του στη Λάρισα

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σε διαθεσιμότητα τέθηκαν δύο αστυνομικοί

Με τις χειροπέδες στα χέρια, λίγο μετά την δίκη του στην Λάρισα και αφού απώθησε τους δύο αστυνομικούς που τον συνόδευαν και έπειτα τον καταδίωξαν χωρίς αποτέλεσμα, έγινε καπνός, ένας 18χρονος κρατούμενος στις φυλακές νέων Βόλου.

Με τις έρευνες για τον εντοπισμό του να βρίσκονται σε εξέλιξη, με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομία οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ένας 18χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κρατούμενος στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου απέδρασε από τα Δικαστήρια της Λάρισας, όπου είχε μεταχθεί για εκδίκαση υπόθεσής του.

Συγκεκριμένα, ο 18χρονος μετά το πέρας της εκδίκασης κι ενώ συνοδευόταν, δεσμευμένος με χειροπέδες, από δύο αστυνομικούς, τους απώθησε και τράπηκε σε φυγή.

Άμεσα καταδιώχθηκε από τους συνοδούς του, χωρίς όμως να καταστεί δυνατή η ακινητοποίησή του και η σύλληψη του, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό του συνεχίζονται.

Σημειώνεται ότι ο αποδράσας κρατούνταν στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων στο Βόλο από 14-11-2012 για ληστεία κατά συναυτουργία και πώληση-κατοχή ναρκωτικών ουσιών, εκτίοντας ποινή φυλάκισης πέντε ετών.

Σε βάρος του 18χρονου αλλοδαπού και των δύο συνοδών αστυνομικών σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόδρασης και της ελευθέρωσης κρατουμένου από αμέλεια.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει