Απέτυχε και πάλι η AfD να εκλέξει αντιπρόεδρο στην ομοσπονδιακή βουλή BundestagΓια πέμπτη φορά απέτυχε σήμερα η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) να εκλέξει αντιπρόεδρο στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, καθώς και η δεύτερη υποψήφια δεν κατάφερε, σε τρεις διαδοχικές ψηφοφορίες, να συγκεντρώσει τις απαραίτητες ψήφους.

Η Μαριάνα Χάρντερ-Κιούνελ έλαβε νωρίτερα σήμερα 199 θετικές ψήφους, αλλά 423 αρνητικές και 43 αποχές και η θέση αντιπροέδρου που δικαιούται το κόμμα της θα παραμείνει και πάλι κενή. Η υποψήφια είχε απευθύνει έκκληση προς τους συναδέλφους της των άλλων κομμάτων να επιλέξουν την αποχή, καθώς στην τρίτη ψηφοφορία δεν απαιτείται η πλειοψηφία της ολομέλειας, αλλά μόνο περισσότερες θετικές ψήφοι, αλλά προφανώς δεν εισακούσθηκε. Το σημερινό αποτέλεσμα είναι μάλιστα ακόμη χειρότερο από εκείνο της προηγούμενης ψηφοφορίας, στις 13 Δεκεμβρίου του 2018.

Από την πλευρά της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), ο γενικός διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ τόνισε ωστόσο ότι η AfD δικαιούται μια θέση στο προεδρείο της Bundestag και ζήτησε από τους βουλευτές να μην επιτρέψουν στην AfD να παριστάνει τον «μάρτυρα». Εκτιμά ότι είναι «σωστό να αναλάβει και αυτό το κόμμα ευθύνες ώστε να μην εκμεταλλεύεται την ευκαιρία για να κλαψουρίζει».

Πριν από την ψηφοφορία, ο εκπρόσωπος της AfD Κρίστιαν Λουτ είχε προειδοποιήσει ότι το κόμμα του είναι διατεθειμένο να φέρνει κάθε εβδομάδα έναν νέο υποψήφιο προκειμένου να καταδείξει στην κοινή γνώμη «πόσο αντιδημοκρατικά» τους μεταχειρίζονται τα άλλα κόμματα.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, 17:15

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει