Απίστευτο ρεκόρ ντριφταρίσματος από την Porsche TaycanΠρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, 12:01

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Μία βρεγμένη πίστα, ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κι ένας δεξιοτέχνης οδηγός.  Οι τρεις βασικοί τομείς στους οποίους στηρίχτηκε η Porsche για να γράψει ιστορία και να περάσει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Ο Dennis Retera κατάφερε να πραγματοποιήσει 210 γύρους σε μια κυκλική πίστα με περίμετρο 200 μέτρα, έχοντας στα χέρια του την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Taycan με κίνηση στους πίσω τροχούς.

Επί 55 συνεχόμενα λεπτά ντρίφταρε με το όχημα, διανύοντας συνολικά 42 χιλιόμετρα και 171 μέτρα, με μέση ωριαία ταχύτητα τα 46 χλμ./ώρα.

Το ρεκόρ επιτεύχθηκε στο Porsche Experience Center (PEC) στο Hockenheimring και πιστοποιήθηκε από την αρμόδια επιτροπή του θεσμού.

Όπως ανέφερε ο Ολλανδός οδηγός και εκπαιδευτής της γερμανικής φίρμας, η πλαγιολίσθηση με την πισωκίνητη Taycan είναι πιο εύκολη απ΄ όσο νομίζει κανείς, αρκεί να βρίσκεται σε ελεγχόμενο χώρο και να έχει απενεργοποιήσει τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης.

Το δύσκολο σε αυτή την περίπτωση ωστόσο ήταν να κρατήσει έναν σταθερό ρυθμό και να διατηρήσει τη συγκέντρωσή του για τόσους γύρους.


    

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020, 12:01Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει