Απαίτηση της κοινωνίας και θέμα τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. να βρεθούν όλοι οι ένοχοι της δολοφονίας στη ΘεσσαλονίκηΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022, 00:22

«Είναι θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συνεχίσει την έρευνα για το τραγικό γεγονός και να την ολοκληρώσει», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε το απόγευμα της Τετάρτης σε ενημερωτική εκπομπή του Mega, σχετικά με τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τη σύλληψη ενός από τους πρωταγωνιστές.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Αστυνομία «κινείται με ταχύτητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα» και θέλοντας να τονίσει το ενδιαφέρον του υπουργείου για την υπόθεση, υπενθύμισε ότι την έρευνα διενεργεί η γενική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης και πως ασχολείται προσωπικά ο γενικός επιθεωρητής αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας.

«Δεν είμαι, ούτε ανακριτής, ούτε εισαγγελέας, ούτε αστυνομικός ερευνητής, ούτε δικαστής. Δεν δικάζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αναδεικνύω ότι η Αστυνομία κάνει καλά τη δουλειά της», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Γνωρίζετε ότι υπάρχει το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας, το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού και όλοι περιμένουμε από την αστυνομία να ολοκληρώσει την έρευνα και να οδηγήσει τους υπεύθυνους στη Δικαιοσύνη».

Νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είχε πει: «Είμαι συγκλονισμένος. Είμαι πατέρας, έχω δύο παιδιά τα οποία λατρεύουν τη ζωή, λατρεύουν τον αθλητισμό. Πηγαίνουμε πολλές φορές μαζί σε αθλητικούς χώρους, σε γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου και μου είναι αδιανόητο ότι ένα παλικάρι 19 ετών έχει χαθεί. Ένας φοιτητής, ένα νέο παιδί που είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Όσα συλλυπητήρια και να δώσουμε, τίποτε δεν πρόκειται συνεφέρει τους γονείς που βιώνουν την απώλεια. Είναι συγκλονιστική αυτή η ιστορία, χάθηκε μια ζωή και αυτό το θέτω πρώτα απ’ όλα από την ανθρώπινη πλευρά».

Ο κ. Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες και την επόμενη μέρα, και σημείωσε ότι «πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται να κάνουν ό,τι πρέπει για να αλλάξει το σημερινό καθεστώς. Είναι ευθύνη και δική μας, της Πολιτείας, αλλά και των αθλητικών ομάδων, της κοινωνίας των πολιτών, να μπει τέλος σε αυτή την αδιανόητη βία». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2022, 00:22Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει