Απαγόρευση κυκλοφορίας προ των πυλών


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 08:57

Τελευταία προειδοποίηση πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία ισχύει στις περισσότερες χώρες της Ευρώπης, αποτελεί το χθεσινό τηλεοπτικό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προφανώς πρόκειται για το έσχατο μέτρο στο οποίο η κυβέρνηση θα προχωρήσει μόνο εάν η κατάσταση φθάσει στο απροχώρητο. Έτσι το Σαββατοκύριακο θα είναι και αυτό που θα κρίνει τις εξελίξεις.

Όπως είπε άλλωστε και ο πρωθυπουργός: «Απ’ όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται εάν τελικά η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμη πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

Σε κάθε περίπτωση, ο περιορισμός της κυκλοφορίας δεν μπορεί και δεν θα είναι απόλυτος. Θα εφαρμοστεί το γαλλικό μοντέλο, στο οποίο επιτρέπονται συγκεκριμένες μετακινήσεις για συγκεκριμένους λόγους: εργασία, ιατρική βοήθεια, αγορά φαρμάκων, προμήθεια τροφίμων από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Ήδη περιορισμός έχει επιβληθεί με το μέτρο της απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, ενώ τα μηνύματα που έχει πάρει η κυβέρνηση από τους ειδικούς επιμένουν ότι οι επόμενες 2-3 εβδομάδες θα είναι οι πιο κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας και τις αντοχές του συστήματος υγείας.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ. ξεκινά περιπολίες με μεγάφωνα κατά τις οποίες οι αστυνομικοί θα ενημερώνουν τους πολίτες ότι οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων απαγορεύονται. Με το σχετικό ηχητικό μήνυμα, η ΕΛ.ΑΣ. θα καλεί όσους παραβιάζουν την απαγόρευση να συμμορφώνονται με τη σύσταση.

Το σχετικό μήνυμα θα είναι ηχογραφημένο στα Ελληνικά και τα Αγγλικά, πιθανόν όμως και στα Αραβικά προκειμένου να γίνεται κατανοητό και από αραβόφωνους μετανάστες που ζουν στο κέντρο της πρωτεύουσας.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 09:02

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει