Απαλλάχθηκε ο λιμενικός Παναγιώτης Χριστοφορίδης για την επιχείρηση ΕξάρχειαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 10:33

Με διάταξη του εισαγγελέα του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, απαλλάχτηκε ο αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτης Χριστοφορίδης, γνωστός για την υπόθεση Noor1, από την κατηγορία που τον βάραινε για έκθεση, σωματική βλάβη από αμέλεια, ψευδή βεβαίωση και παράβαση καθήκοντος, αναφορικά με την έφοδο σε σπίτι στα Εξάρχεια, στις 4 Απριλίου του 2019, για υπόθεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, που τον παρέπεμπε σε δίκη,  ο λιμενικός εφέρετο να μην είχε εκτιμήσει σωστά τους κινδύνους της επιχείρησης, με αποτέλεσμα, να τραυματιστούν δύο αξιωματικοί του Λιμενικού.

Τελικά ο κ. Χριστοφορίδης απαλλάχθηκε με την εισαγγελική διάταξη, ενώ του επεστράφη και το όπλο του που είχε κατασχεθεί.

Ο συνήγορος του Παναγιώτης Κάσης δήλωσε: «Μετά από ένα ανελέητο κυνηγητό το οποίο υπέστη ο εντολέας μου από συγκεκριμένη μερίδα των ΜΜΕ σχετικά με την επιχείρηση των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιώς στα Εξάρχεια τον Απρίλιο του 2019, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, γνωστές πλέον από τα δημοσιεύματα της ίδιας μερίδας ΜΜΕ, η Δικαιοσύνη τελικά στάθηκε στο ύψος της με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, με την οποία δικαιώνεται.

»Αποδείχθηκε ότι μια προαναγγελθείσα, όχι από δικαστική αρχή αλλά από συγκεκριμένων συμφερόντων ΜΜΕ, δίωξη και παραπομπή ακυρώθηκε. Μια προανάκριση, η οποία ήθελε απλά και μόνο να καλύψει τις ευθύνες των ανθρώπων που πραγματικά θέλουν να θεωρούν τα Εξάρχεια ως περιοχή πέραν της δικαιοδοσίας των διωκτικών αρχών και της Δικαιοσύνης, απεδείχθη – τουλάχιστον – έωλη.

»Μια προανάκριση, η οποία, όπως αποδείχθηκε με την έκδοση της Διατάξεως του κ. Εισαγγελέως του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου, είχε ως μόνο στόχο την παραπομπή σε δίκη ενός συγκεκριμένου αξιωματικού για πολύ συγκεκριμένους λόγους».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, 10:40Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει