Απεβίωσε η σύζυγος του Ισραηλινού προέδρουΑπεβίωσε σήμερα η Νεχάμα Ριβλίν, γυναίκα του προέδρου του Ισραήλ Ρεουβέν Ριβλίν σε ηλικία 73 ετών. Σύμφωνα με την ισραηλινή προεδρία η Ριβλίν πριν δύο μήνες είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα.

Ο ισραηλινός πρόεδρος έχει κυρίως τελετουργικό ρόλο και η εκτελεστική εξουσία βρίσκεται στην πραγματικότητα στα χέρια του πρωθυπουργού. Όμως ο θάνατος της Πρώτης Κυρίας έχει συγκινήσει το σύνολο της πολιτικής τάξης. «Όλοι προσευχηθήκαμε για την υγεία της», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Απευθύνουμε τα ειλικρινέστερα συλλυπητήριά μας στον πρόεδρο και σε όλη την οικογένειά του», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, ο οποίος συχνά διαφωνεί με τον πρόεδρο σε πολιτικά ζητήματα.

Η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Σέλι Γιασίμοβιτς χαιρέτισε μια γυναίκα «ευφυή, εύθυμη, γεμάτη ζωή και εξαιρετικά απλή». «Η Νεχάμα ήταν πολλά περισσότερα από λατρεμένη σύζυγος του προέδρου», έγραψε στο Twitter.

Η Νεχάμα Ριβλίν εμφανιζόταν τακτικά στο πλευρό του συζύγου της σε δημόσιες εκδηλώσεις και τελετές, τον τελευταίο καιρό με συσκευή εισπνοής οξυγόνου.

Γεννημένη στην παραλιακή περιοχή του κεντρικού Ισραήλ, η Νεχάμα Ριβλίν ήταν κόρη ουκρανών μεταναστών. Εργάσθηκε ως ερευνήτρια στις φυσικές επιστήμες στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ.

Παντρεύτηκε τον Ρεουβέν Ριβλίν το 1971 και ήταν μητέρα τριών παιδιών και επτά εγγονιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019, 19:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει