Απεβίωσε λόγω επιπλοκών ο πρώην πρόεδρος Φλάβιο ΚότιΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 00:20

Ο πρώην πρόεδρος της Ελβετίας Φλάβιο Κότι, ο οποίος υπήρξε επίσης υπουργός Εξωτερικών και Εσωτερικών της χώρας του, πέθανε την Τετάρτη, σε ηλικία 81 ετών, αφού προσβλήθηκε από τον Covid-19.

«Με πολύ μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Φλάβιο Κότι», ανέφερε μέσω του Twitter ο υπουργός Εξωτερικών Ιγκνάσιο Κασίς.

Σύμφωνα με μια ιταλόφωνη εφημερίδα, ο πρώην πρόεδρος άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα σε νοσοκομείο του Λοκάρνο όπου νοσηλευόταν «λόγω επιπλοκών του νέου κορωνοϊού».

Ο Φλάβιο Κότι είχε σπουδάσει νομικά και ήταν μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος του Τιτσίνο. Υπηρέτησε επί 12 χρόνια στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, από το 1987 μέχρι το 1999 και ανέλαβε πρόεδρος της Ελβετικής Συνομοσπονδίας δύο φορές, το 1991 και το 1998. Είναι γνωστός επειδή εργάστηκε για την προσέγγιση της Ελβετίας με τους διεθνείς οργανισμούς, τασσόμενος υπέρ της ένταξής της στον ΟΗΕ και αγωνίστηκε για να παραμείνει η Γενεύη έδρα διαφόρων διεθνών οργανισμών, όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Φωτογραφία: Corriere del Ticino


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 00:21Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει