Απεγκλωβίστηκαν οι κτηνοτρόφοι στο χωριό ΑσβέστηςΑίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ στα φουσκωμένα νερά των παραποτάμων και των χειμάρρων του Σπερχειού ποταμού, κοντά στο χωριό Ασβέστης του Δήμου Μακρακώμης.

Περίπου στις 11 το βράδυ οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον Διοικητή της Αντώνη Μίχα, κατόρθωσαν να προσεγγίσουν τους δύο άνδρες που είχαν εγκλωβιστεί στο ποιμνιοστάσιο τους εξαιτίας των ορμητικών χειμάρρων.

Ωστόσο ακόμη και μέσα στο ερπυστριοφόρο όχημα που αποτέλεσε το μοναδικό μέσο που μπορούσε να πλησιάσει στο σημείο, η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και με πολύ μεγάλη δυσκολία προσέγγισαν ασφαλές μέρος τόσο οι διασωθέντες όσο και οι διασώστες τους.

Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 6 το απόγευμα όταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής σήμανε συναγερμός για εγκλωβισμένο άνδρα σε χείμαρρο κοντά στο χωριό Ασβέστης του δήμου Μακρακώμης.

Ο άνθρωπος ευτυχώς είχε αξιολογήσει σωστά ότι δεν μπορούσε με το τρακτέρ του να περάσει το χείμαρρο και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Τελικά γύρω στις 12 σήμανε λήξη συναγερμού.

Πηγή: lamiareport


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019, 01:04

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει