Απειλές κατά του μακελάρη από συγκρατουμένους και συμμορίεςΣτο στόχαστρο συγκρατουμένων του έχει μπει ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας Μπρέντον Τάραντ, ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο 50 ανθρώπων στο Κράιστσερτς.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ της Νέας Ζηλανδίας, ο 28χρονος είναι στοχοποιημένος από μέλη συμμοριών που θέλουν να τον τιμωρήσουν για το μακελειό στα δύο τεμένη και γι’ αυτό βρίσκεται απομονωμένος από τους συγκρατουμένους του «σε ειδική εγκατάσταση» και υπό υψηλή επιτήρηση.  

Την Κυριακή, μέλη των συμμοριών συγκεντρώθηκαν σε λύκειο του Κράιστσερτς για να προσφέρουν την υποστήριξή τους σε συγγενείς των θυμάτων. Ένα μέλος συμμορίας δήλωσε με νόημα στην εφημερίδα «ΝΖ Herald» ότι «έχουμε και φίλους μέσα». Η προειδοποίηση για τον Τάραντ ήταν σαφής.

«Οι απειλές πρέπει να ληφθούν πολύ σοβαρά υπ’ όψιν» σχολίασε ο εγκληματολόγος του Πανεπιστημίου του Καντέρμπουρι Γκρεγκ Νιούμπολντ, ο οποίος, σε νεαρότερη ηλικία, επίσης εξέτισε ποινή σε σωφρονιστικό κατάστημα. 

«Θα έπαιρνα (τις απειλές) πολύ σοβαρά και θα έλεγα ότι θα βρισκόταν σε εξαιρετικό κίνδυνο. Θα υπάρξουν άνθρωποι στη φυλακή που θα είναι αρκετά θυμωμένοι γι’ αυτό (τη σφαγή), ιδιαίτερα για το γεγονός ότι είναι ένας εθνικιστής ”υπέρμαχος της λευκής φυλής”» υπογράμμισε.

Όπως εξήγησε ο εγκληματολόγος, στην πλειονότητά τους οι φυλακισμένοι στη Νέα Ζηλανδία δεν είναι λευκοί και οι λίγοι ακροδεξιοί που εκτίουν ποινή «κρατούν εξαιρετικά χαμηλό προφίλ» στις φυλακές.

 

Μετά την καταδίκη του, ο Μπρέντον Τάραντ πιθανότατα θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Ώκλαντ σε χωριστούς χώρους από άλλους κρατουμένους, ενώ τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια θα βρίσκεται σε απομόνωση. 

Πάντως, ο αυστραλιανής υπηκοότητας δράστης θα μπορούσε να απελαθεί στην Αυστραλία για την εκτέλεση της ποινής του, εφόσον καταδικαστεί. Η Αυστραλή υπουργός Εξωτερικών Μαρίς Πέιν επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η Αυστραλία θα εξετάσει το αίτημα αφότου η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν έκανε σχετική αναφορά. 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, 11:55

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει