Απελευθερώθηκαν δύο Αμερικανοί που κρατούνταν από τους αντάρτες Χούθι


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, 01:27

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη την απελευθέρωση δύο Αμερικανών που, όπως ανέφερε, ήταν κρατούμενοι των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη.

«Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απελευθέρωση των Αμερικανών πολιτών Σάντρα Λόλι και Μίκαελ Γκιντάντα από τα χέρια των Χούθι στην Υεμένη. Συλλυπούμαστε την οικογένεια του Μπιλάλ Φατίν, η σορός του οποίου θα επαναπατριστεί επίσης», ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, ο σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Μέχρι σήμερα η Ουάσινγκτον δεν είχε ανακοινώσει επισήμως ότι αυτοί οι Αμερικανοί πολίτες ήταν αιχμάλωτοι των Χούθι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal η Σάντρα Λόλι ήταν εργαζόμενη σε υπηρεσία παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας όταν συνελήφθη από τους αντάρτες, πριν από σχεδόν τρία χρόνια. Ο Γκιντάντα, Αμερικανός επιχειρηματίας, ήταν κρατούμενος εδώ και έναν χρόνο. Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι απελευθερώθηκαν στο πλαίσιο μιας ανταλλαγής που προβλέπει την απελευθέρωση 200 μελών των Χούθι.

Είναι άγνωστο πώς και πότε πέθανε ο Μπιλάλ Χατίν.

Ο Λευκός Οίκος ευχαρίστησε τις μοναρχίες του Ομάν και της Σαουδικής Αραβίας «για τις προσπάθειες που κατέβαλαν» για την απελευθέρωση των Αμερικανών αιχμαλώτων.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, 01:28

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει