Απελευθερώθηκαν 344 αγόρια που είχαν απαχθεί στη βόρεια ΝιγηρίαΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 23:41

Με νεότερη ενημέρωση το βράδυ της Πέμπτης ένας τοπικός αξιωματούχος της νιγηριανής Πολιτείας Κατσίνα δήλωσε πως 344 αγόρια που είχαν απαχθεί στη βόρεια Νιγηρία την περασμένη εβδομάδα, απελευθερώθηκαν από τους αιχμαλώτους τους.

“Έχουμε 344 μαθητές, αυτήν τη στιγμή εξετάζονται στη Ζαμφάρα. Ευχαριστούμε τον Θεό για την απελευθέρωσή τους”, δήλωσε ο Ιμπραχίμ Κατσίνα, ένας σύμβουλος του τοπικού κυβερνήτη.

Λίγο νωρίτερα ο κυβερνήτης της Πολιτείας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση ανέφερε πως περισσότερα από 300 αγόρια παραδόθηκαν στις κυβερνητικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Εκατοντάδες ανήλικοι, μαθητές γυμνασίου και λυκείου, απήχθησαν την περασμένη Παρασκευή από ενόπλους από το οικοτροφείο όπου διέμεναν στην Κανκάρα της Πολιτείας Κατσίνα. Ο ακριβής αριθμός των ομήρων παραμένει αδιευκρίνιστος: οι αρχές ανακοίνωσαν αρχικά ότι ήταν 333 και το πρωί της Πέμπτης αναθεώρησαν τον αριθμό αυτόν στους 400.

Νωρίτερα την Πέμπτη η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ, που ανέλαβε την ευθύνη για την απαγωγή, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο απεικονίζονται οι δεκάδες έφηβοι οι οποίοι απήχθησαν στη βόρεια Νιγηρία. Στο βίντεο, το νεαρό αγόρι που μοιάζει περίπου 14 ετών, λέει ότι κρατούνται από την Μπόκο Χαράμ 520 μαθητές και ότι ορισμένοι έχουν σκοτωθεί.

Πηγές:  AΜΠΕ, AFP, Reuters


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020, 23:46Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει