Απελπισία η κατάσταση στις ΜΕΘ


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020, 09:46

Δραματική έκκληση για βοήθεια από την πολιτεία απηύθυνε ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, αναφέροντας μάλιστα ότι φοβάται το τρίτο κύμα της πανδημίας.

Ο ίδιος είπε ότι «η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές… Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή και χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική, τα έχουμε δώσει όλα στην εντατική».

Και πρόσθεσε ότι «Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…) Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο  αριθμό τι άλλο έκκληση να κάνουμε να φτάσουμε τετραψήφιο;».

Ο κ. Καπραβέλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ είπε ότι δεν έχουμε ξεμπλέξει με το δεύτερο κύμα και πως μόλις ανοίξει η οικονομία θα ακολουθήσει το τρίτο κύμα. Πρόσθεσε ακόμη, πώς όλες οι ηλικίες προσβάλλονται και χρειάζεται προσοχή απ’ όλους.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2020, 09:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει