Απεργεί στις 3 Οκτωβρίου το έκτακτο προσωπικό του υπουργείου ΠολιτισμούΤο Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του υπουργείου Πολιτισμού προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για την επόμενη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018, ημέρα εικοσιτετράωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ) και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Παράλληλα, συμμετέχει στη συγκέντρωση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την ίδια ημέρα στις 12:00, με προσυγκέντρωση του Σωματείου στις 11:30 στο κτήριο Διοίκησης του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων (Πανεπιστημίου 57).

«Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζει τις εργασίες της επιτροπής που έχει συστήσει για το ανθυγιεινό επίδομα και τα ΒΑΕ, ερήμην των εργαζομένων και των εκπροσώπων τους, χωρίς να ενημερώνει για τα πορίσματα της επιτροπής, όπως είχε δεσμευτεί, ενισχύοντας τις εκτιμήσεις μας ότι οδεύει προς περικοπές και υποβάθμιση κατηγοριών. Καμία ενημέρωση δεν υπάρχει για τις προθέσεις της επιτροπής σχετικά με την καταβολή του ανθυγιεινού στους συμβασιούχους που το δικαιούνται και δεν το λαμβάνουν, ειδικότερα για τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟΑ, οι οποίοι έχουμε διά νόμου αποκλειστεί από τη χορήγησή του, διατηρώντας έτσι μία μεγάλη αδικία και σαφή διάκριση εργαζομένων λόγω της σχέσης εργασίας τους», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ των διεκδικήσεων του Σωματείου είναι «η άμεση καταβολή του ανθυγιεινού επιδόματος στους ΙΔΟΧ (σσ. εργαζόμενους Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου) του ΥΠΠΟΑ που το δικαιούνται» και η επέκτασή του «και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί», καθώς και η «αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018, 03:04

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει