Απεριόριστα τα πράγματα που η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία μπορούν να κάνουν από κοινούΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 29 Μαΐου 2022, 20:53

Το μήνυμα πως τα πράγματα που η Ελλάδα και η Σαουδική Αραβία μπορούν να κάνουν από κοινού στο μέλλον είναι απεριόριστα, έστειλε από τη Σαντορίνη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη της σαουδαραβικής επιχειρηματικής αποστολής, της οποίας ηγείται ο υπουργός Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας και τη συνοδεύουν 8 υφυπουργοί, στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου και στα Φηρά και την Καλδέρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για αμοιβαία επωφελή οικονομική συνεργασία. Αναφερόμενος στους τομείς συνεργασίας, εστίασε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τον τουρισμό, τη γεωργία, την περιβαλλοντική πολιτική, την ψηφιοποίηση, ναυτιλία. Σημείωσε πως μερικές επενδύσεις έχουν ήδη αρχίσει από την επίσκεψη της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στη Σαουδική Αραβία, της οποίας ηγήθηκε ο ίδιος τον Μάρτιο και προσέθεσε πως μερικές επιχειρήσεις θα συνεχίσουν την προσπάθεια τους στην Αθήνα και άλλες θα ακολουθήσουν, έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία επανοικοδόμησης της διμερούς σχέσης.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία του υφυπουργού Εξωτερικών να φιλοξενήσουν την σαουδαραβική επιχειρηματική αποστολή στη Σαντορίνη.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Μαΐου 2022, 20:57Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει