ΑΠΘ: Νέος γύρος επεισοδίων – Δακρυγόνα και πετροπόλεμος στη ΣΘΕΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, 14:34

Νέος γύρος επεισοδίων σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά και τις πρώτες συγκρούσεις έξω από το τμήμα Βιολογίας.

Ο νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε μπροστά από τη ΣΘΕ (Σχολή Θετικών Επιστημών), όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με πέτρες και μπουκάλια εναντίον των ΜΑΤ, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

 

Λίγα λεπτά μετά, ομάδα ατόμων βγήκε από το campus του ΑΠΘ και πέταξε πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στη βόρεια πύλη της ΔΕΘ.

 

Νωρίτερα, ο πρώτος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε μπροστά από το τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανάμεσα σε δυνάμεις των ΜΑΤ και φοιτητές.

Την ώρα που μέλη φοιτητικών συλλόγων πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία για την παρουσία της αστυνομίας στον χώρο, σημειώθηκε έντονη στιχομυθία ανάμεσα στις δύο πλευρές, με κλιμάκωση της έντασης που οδήγησε στα επεισόδια.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών μάλιστα τραυματίστηκε ένας συμφοιτητής τους. Τις εικόνες με τραυματισμένο φοιτητή αναδημοσίευσε στο Twitter του ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης:

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, 14:34

Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει