Απλήρωτες οι Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Υπογραμμίζει σε ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος, μαζί με άλλους 11 συνυπογράφοντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τονίζει σε ερώτηση του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην αποπληρωμή των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, του Εθνικού Δικτύου Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης των Δήμων.

Στην ερώτηση αναφέρονται τα εξής: «Το πρόγραμμα «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, υπήρξε μια σημαντική παρέμβαση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας. Μια παρέμβαση που οδήγησε στη δημιουργία δεκάδων δομών σε 66 δήμους, στελεχωμένες από 1200 περίπου νέους επιστήμονες, που εξυπηρετούν σε καθημερινή βάση πάνω από 118.000 ωφελούμενους από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άποροι, άστεγοι, ανασφάλιστοι κλπ).

Η χρηματοδότηση του προγράμματος κάλυπτε την περίοδο μέχρι τις 30/06/2015 ενώ σχεδιαζόταν η ένταξή του στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, αναγνωρίζοντας το κομβικό ρόλο που αυτές οι δομές μπορούν και πρέπει να επιτελέσουν στην στήριξη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, παρότι η πολιτική αντιμετώπισης της φτώχειας αποτελεί βασικό πυλώνα των διακηρύξεων της κυβέρνησής σας, παρατηρείται το φαινόμενο οι δομές να μην έχουν εισπράξει χρήματα επί σειρά μηνών, με αποτέλεσμα οι εκατοντάδες εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι, παρότι συνεχίζουν με την ίδια αυταπάρνηση να στηρίζουν τους δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας που προστρέχουν στις συγκεκριμένες δομές. Κατόπιν αυτών

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Πότε πρόκειται να αποπληρωθούν οι κοινωνικές δομές για την Άμεση Αντιμετώπιση της Φτώχειας;
2. Θα προχωρήσετε τον αρχικό σχεδιασμό για τη συνέχιση του προγράμματος και στη νέα προγραμματική περίοδο;» καταλήγει η ερώτηση των 12 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει