Απογοητευμένος από τις αποφάσεις της Τ. Μέι ο Μπ. ΤζόνσονΟ Μπόρις Τζόνσον, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας και υπέρμαχος του Brexit, δήλωσε σήμερα ότι το σχέδιο της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να καθυστερήσει την αποχώρηση και να ξεκινήσει συνομιλίες με το αντιπολιτευόμενο Εργατικό κόμμα θα παραδώσει την εξουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Τώρα φαίνεται πάρα πολύ πιθανό η βρετανική εμπορική πολιτική και οι νομοθετικές εξουσίες να παραδοθούν στις Βρυξέλλες – χωρίς να έχει λόγο το Ηνωμένο Βασίλειο», έγραψε στο Twitter.

«Όπως έχουν τα πράγματα, είμαστε τώρα αντιμέτωποι με τη γελοία πιθανότητα να αναγκαστούμε να συμμετάσχουμε στις ευρωεκλογές, τρία χρόνια αφού φύγαμε από την ΕΕ και έχοντας συμφωνήσει σε όρους αποχώρησης που δεν θυμίζουν σε τίποτα αυτά που υποσχεθήκαμε στον λαό όταν ψήφισαν» υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα, πρόσθεσε.

Μιλώντας στο Sky News εξάλλου, ο Τζόνσον είπε ότι το Brexit έχει πλέον γίνει «μαλακό σε σημείο διάλυσης» και δήλωσε βαθύτατα απογοητευμένος από τις αποφάσεις της Μέι. «Η χώρα είναι πιθανόν να παραμείνει σε μια τελωνειακή ένωση με την Ευρωπαϊκή Ένωση», προειδοποίησε.

«Νομίζω ότι είναι πολύ απογοητευτικό που η διαδικασία του Brexit έχει τώρα ανατεθεί στον Τζέρεμι Κόρμπιν και το Εργατικό κόμμα και πιστεύω ότι το αποτέλεσμα σχεδόν σίγουρα, αν περάσει η άποψη του Κόρμπιν, θα είναι να παραμείνουμε στην τελωνειακή ένωση», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Απριλίου 2019, 23:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει