Αποδοχή πρότασης του Μανώλη Πασχάλη από το Δ.Σ. του Δήμου Σκιάθου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Η παράταξη Νέα Πνοή μεσω του επικεφαλής Πασχαλη Μανώλη κατάθεσε πρόταση στο ΔΣ του Δήμου Σκιάθου η οποία έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό και ψηφίστηκε απο όλο το ΔΣ.

Ο επικεφαλής και η ομάδα συντονισμού ερεύνησαν επενδυτικά προγράμματα και έφεραν έτοιμη την πρόταση με προσανατολισμο στην γόνιμη αντιπολίτευση και το ουσιαστικό έργο και προσφορά

Είναι η δεύτερη πρόταση που εισάγεται με θετική εξέλιξη απο τον Μανώλη Πασχαλη μετά απο αυτήν της συμμετοχής στο Δυκτιο υγιών πόλεων .

Η αντιπολίτευση πρέπει να έχει ενεργό χαρακτήρα, δεν μπορεί να αναμένει την φθορά της συμπολίτευσης για να την διαδεχθεί στην εξουσία , να κάνει την άρνηση θέση,ούτε και να αδιαφορεί .

Πιστοί στην δέσμευσή μας θα μπολιάσουμε όλο το ΔΣ με το σαράκι της συνεργασίας και την αλλαγή της νοοτροπίας ,που ειναι και το μέγιστο ζητούμενο.

Θα συνεχίσουμε να φέρνουμε προτάσεις όπως υποσχεθήκαμε στο λαό της Σκιαθου με προσανατολισμό ,την συνεργασία και την ευημερία στο τόπο μας

ΘΕΜΑ ΠΡΟΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

> Αιτούμαι την καταχωρηση θεματος στο ΔΣ με τιτλο Αποφαση αιτησης στο πρόγραμμα Πρασινο Ταμειο Αναπτυξης βαση της αποφασης της διοικησης η οποια καλει δημους που δεν έχουν λάβει μέχρι σήμερα χρηματοδότηση από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2012 – 2015» και έχουν πληθυσμό πάνω από 5.000 κατοίκους, να υποβάλλουν τις

> προτάσεις τους σε δράσεις του περιβαλλοντικού ισοζυγίου που προβλέπονται στο άρθρο 40 του Ν. 4178/2013.

> Προτείνω ακομη επειδή οι υποβαλλόμενες προτάσεις εξετάζονται με άμεση αξιολόγηση, με βάση το κριτήριο της ωριμότητας των προτάσεων, της συμβατότητας αυτών με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο και με σειρά προτεραιότητας εισερχομένου, τα εργα που θα προταθουν να είναι αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική, βιοκλιματική αναβάθμιση, διεύρυνση, ανακατασκευή, επισκευή – συντήρηση πεζοδρομίων ή και πεζοδρόμων και επιμέρους υποδομών τους.

>Η αισθητική αναβάθμιση όψεων κτιρίων σε αξιόλογα τουριστικά, κοινωνικά ή πολιτιστικά σημεία της πόλης ή του Δήμου (κεντρικές πλατείες, κτίρια κεντρικών αξόνων, παραλιακών μετώπων κ.λπ.).

>Η αναβάθμιση ενεργειακή, αισθητική και κτιριολογική σχολικών κτιρίων και υπαίθριων χώρων αυτών

> Η ειδικά σε παραδοσιακούς οικισμούς, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, ιστορικούς τόπους και οικιστικά σύνολα χαρακτηρισμένα ως μνημεία ορίζονται ως δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου:

> α. Αναπλάσεις.

> β. Ανάδειξη δημοσίων κτιρίων.

> γ. Απόκτηση διατηρητέων κτιρίων και μνημείων, καθώς και αποκατάσταση δημοσίων διατηρητέων κτιρίων και μνημείων εφόσον υπαρχουν ετοιμες μελετες για αυτές τις εργασιες,αλλιως να προχωρήσουμε στην αιτηση για χρηματοδότηση ολοκλήρωσης ή αναθεώρησης πολεοδομικού σχεδιασμού ,δραση για την οποια εχουμε το εργο και τις αντιστοιχες αιτιασεις.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει