Αποδοχή των θέσεων της ΕΛΜΕ από το ΠΥΣΔΕ για υπεραριθμίες. Εμπρός για νέους αγώνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τη σχετική ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Σήμερα 27 του Ιούνη, τα επτά μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οι έντεκα εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ, οι τέσσερις αιρετοί εκπρόσωποι και αρκετοί συνάδελφοί μας πραγματοποίησαν δυναμική παράσταση και παρέμβαση, στην έναρξη της συνεδρίασης του ΠΥΣΔΕ ενόψει του επαναπροσδιορισμού των κενών και των πλεονασμάτων εκπαιδευτικών.

Τα μέλη του ΠΥΣΔΕ ενημερώθηκαν για την απαίτηση των εκπαιδευτικών της Μαγνησίας για προσδιορισμό ονομαστικών υπεραριθμιών μόνο σε κλάδους – ειδικότητες που υπάρχουν κενά και για τις προτάσεις μας με στόχο τον όσο το δυνατό πραγματικό προσδιορισμό τυχόν υπεραριθμιών.

Το ΠΥΣΔΕ της Μαγνησίας δεσμεύτηκε για την εφαρμογή των προτάσεων του ΔΣ της ΕΛΜΕ για τον υπολογισμό των κενών, πλεονασμάτων και υπεραριθμιών και βέβαια για τον προσδιορισμό ονομαστικών υπεραριθμιών μόνο σε κλάδους – ειδικότητες που υπάρχουν κενά.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Μαγνησίας τονίζει την ιδιαίτερα συνεπή, ευσυνείδητη και συναδελφική στάση και των δύο μη αιρετών μελών του ΠΥΣΔΕ οι οποίοι για άλλη μία φορά επέδειξαν την αξιοσύνη τους και την διάθεσή τους να στηρίξουν το Δημόσιο Σχολείο υποστηρίζοντας τις θέσεις της ΕΛΜΕ.

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Η σημερινή επιτυχία του Συνδικαλιστικού Κινήματος δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Αντιλαμβανόμαστε τη λαίλαπα που έρχεται. Πληροφορούμαστε για ανείπωτα δεινά για τον εκπαιδευτικό κόσμο. Οι διαβεβαιώσεις των καρεκλοκένταυρων του Υπουργείου ότι δε θα θιγεί εκπαιδευτικός, δε μας πείθουν.

Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι για νέους και πολύ δυναμικότερους αγώνες.

Κάνεις εκπαιδευτικός σε «κινητικότητα», «μετακίνηση», «διαθεσιμότητα», «υπεραριθμία» ή απόλυση.

Είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες.

Είμαστε σε εγρήγορση για να προστατεύσουμε το συνάδελφο και το Δημόσιο Σχολείο.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος H Γραμματέας

Σωκράτης Σαβελίδης Ευανθία Ζωϊτοπούλου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει