Αποκαθίσταται σήμερα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της ΣαμοθράκηςΑποκαθίσταται από σήμερα Σάββατο η ομαλότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Σαμοθράκης με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, από σήμερα Σάββατο 10 έως και τις 31 Αυγούστου, το ΕΓ/ΟΓ «Azores Express» θα εξυπηρετεί τη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, εκτελώντας τα προγραμματισμένα δρομολόγια του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «ΣΑΟΣ ΙΙ», το οποίο προ τεσσάρων ημερών, παρουσίασε μηχανική βλάβη, δυσχεραίνοντας τη μετάβαση από και προς το ακριτικό νησί.

«Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και ειδικότερα ο υπουργός, Γιάννης Πλακιωτάκης, ανταποκρίθηκε άμεσα, στο αίτημα δρομολόγησης νέου οχηματαγωγού-επιβατηγού πλοίου, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, μετά την ακινητοποίηση του «ΣΑΟΣ ΙΙ», εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Το «AZORES EXPRESS» είναι χωρητικότητας 3.163 κόρων, αναπτύσσει ταχύτητα 19 ναυτικών μιλίων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 655 επιβάτες και 260 επιβατικά αυτοκίνητα.

Πηγή: thestival.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Αυγούστου 2019, 10:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει