Αποκλείουν το Νοσοκομείο Βόλου από το ΕΣΠΑ 2014-2020

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Την αδικαιολόγητη και ολοφάνερα άδικη απόφαση των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, με την οποία αποκλείεται το Νοσοκομείο του Βόλου από τα έργα του ΕΣΠΑ για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, φέρνει με επίκαιρη ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.

Στην επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, που θα συζητηθεί στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου τις επόμενες ημέρες, ο βουλευτής Μαγνησίας αναφέρει τα εξής: «Οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Μονάδα Α1 (ΕΥΤΥΚΑ)- Στρατηγικού και Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, καταδικάζει σε πλήρη αποκλεισμό το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βόλου (Αχιλλοπούλειο) από την τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ 2014-2020. Σύμφωνα με τα Δελτία Εξειδίκευσης Δράσεων Τομέα Υγείας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας δεν επιλέχθηκε κανένα έργο από όσα πρότεινε το Νοσοκομείο Βόλου. Το Νοσοκομείο Βόλου είναι ένα από τα μεγαλύτερα νομαρχιακά νοσοκομεία της χώρας που εκτός από τους 200.000 και πλέον μόνιμους κατοίκους που εξυπηρετεί, κατά του θερινούς μήνες δέχεται και το φόρτο δεκάδων χιλιάδων επισκεπτών. Η απουσία μαγνητικού τομογράφου και αιμοδυναμικού εργαστηρίου (στεφανιογράφου) καθώς και η έλλειψη σύγχρονων ιατρικών εργαλείων υποβαθμίζουν τις δυνατότητες ενός τόσο μεγάλου νοσοκομείου.

Δεν είναι δυνατόν η υψηλότατη απορροφητικότητα της προηγούμενης περιόδου ΕΣΠΑ για το Νοσοκομείου Βόλου να καθίσταται σήμερα αιτία αποκλεισμού του για τα επόμενα χρόνια.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Γιατί οι υπηρεσίες σας αγνόησαν την τεκμηριωμένη πρόταση του Νοσοκομείου Βόλου;
2)Γιατί αποκλείεται μία τόσο μεγάλη μονάδα υγείας από μία ολόκληρη προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ;».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αποφάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας έχουν προκαλέσει έντονο προβληματισμό μεταξύ των στελεχών του Νοσοκομείου Βόλου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει