ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διαμαρτυρία Συνταξιούχων ΙΚΑ και μελών του ΠΑ.ΜΕ. στην Εφορία Βόλου (Photos – Videos)

Κατάληψη και στο Δημαρχείο από εργαζόμενους στους ΟΤΑ

Γύρω στη 1 το μεσημέρι, οι συγκεντρωμένοι συνταξιούχοι στην Πλατεία Πανεπιστημίου ξεκίνησαν την πορεία τους προς το κτίριο όπου στεγάζονται οι Εφορίες Βόλου. Το κτίριο τελούσε υπό κατάληψη από μέλη του ΠΑ.ΜΕ. που ήταν ήδη στο σημείο.

Οι συνταξιούχοι, με σύνθημα “Δεν έχουμε να πληρώσουμε, άρα δεν πληρώνουμε” έκαψαν τα ειδοποιητήρια για την έκτακτη εισφορά, τα “χαρατσόχαρτα” όπως τα αποκαλούσαν, μπροστά από το κτίριο.

Όπως δήλωσαν, το ίδιο θα πράξουν κι αύριο και μεθαύριο το πρωί. Υπενθυμίζεται ότι χθες και σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων συμμετείχε στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Δείτε και ακούστε τί δήλωσε στην κάμερα του e-Volos.gr ο Πρόεδρος των συνταξιούχων Νομού Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Κατσίκας:

Τον αγώνα τους στηρίζει και η ΠΑΣΕΒΕ που καλεί όλα τα μέλη της να μην πληρώσουν τα «φοροχαράτσια», αυτά που τους παίρνουν, όπως τόνισαν χαρακτηριστικά τη ζωή και κατεβάζουν ρολά στα καταστήματά τους.

Νωρίτερα, γύρω στις 11:00, μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Βόλου αλλά και αποκλεισμό της οδού Λαμπράκη μπροστά από το Δημαρχείο, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να κλιμακώσουν τις επόμενες ημέρες τις κινητοποιήσεις τους, με κλείσιμο του ΧΥΤΑ και του μηχανοστασίου, τα οποία θα περιφρουρούν, μέχρι τη μεγάλη απεργία στις 5 Οκτωβρίου, που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

katalipsi dimarxeioy.jpg

DSC00111.JPGDSC00108.JPG

Μπορεί επίσης να σας αρέσει