ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Με μαζικές κινητοποιήσεις απάντησαν οι Βολιώτες στα νέα μέτρα (8 videos)

Εντυπωσιακή σε παλμό η σημερινή πορεία των Βολιωτών. Έστειλαν μηνύματα ενότητας και συντροφικότητας…

Με μαζικές κινητοποιήσεις έδωσαν το παρόν οι Βολιώτες από τις πρώτες πρωινές ώρες στους δρόμους και στις πλατείες, δίνοντας έτσι τη δική τους απάντηση στην κυβέρνηση για τα νέα μέτρα.

Ξεκινώντας με τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων του ΙΚΑ και των μελών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι αναχωρώντας στις 11 το πρωί από τη Πλατεία Πανεπιστημίου λίγο αργότερα έφτασαν έξω από την Εφορία Βόλου, όπου και έκαψαν τα ειδοποιητήρια έκτακτης εισφοράς ή τα “χαρατσόχαρτα”, όπως τα αποκάλεσαν οι ίδιοι, οι Βολιώτες συνέχισαν να δίνουν δυναμικό παρόν στους δρόμους με πορείες, διαδηλώνοντας κατά της φορολογικής λεηλασίας, κατά των μειώσεων σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα.

Συγκεκριμένα στις 18:00 βρέθηκαν στη Πλατεία Ελευθερίας μέλη της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τη κρίση τους”, όπου και καλούσαν όσους βρίσκονταν εκεί αλλά και τους περαστικούς να βοηθήσουν στη συγκέντρωση των χαρατσιών με σκοπό να τα επιστρέψουν μαζικά πίσω σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν το εισόδημά τους.

Με σύνθημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ τη κρίση τους και τα χαράτσια τους” και “Δεν έχουμε, δεν πληρώνουμε”, πήραν το δρόμο για τη Παραλία του Βόλου με σκοπό να συναντηθούν εκεί με μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Εργαζομένων και Ανέργων Μαγνησίας, με εργαζόμενους της πρώην ΚΟΝΤΙ, με μέλη του Εργατικού Κέντρου Βόλου αλλά και αγανακτισμένους Βολιώτες γενικότερα, ώστε όλοι μαζί να πραγματοποιήσουν, έτσι όπως και έγινε, πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” πριν φτάσουν στη παραλία, έκαναν μια στάση μπροστά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ επί της Οδού Δημητριάδος όπου και φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα.

Στη παραλία του Βόλου, όπου ήταν και το ραντεβού έναρξης του Παμβολιώτικου συλλαλητηρίου συγκεντρώθηκαν σύμφωνα με εκτιμήσεις 2000 άτομα περίπου.

Με μια εντυπωσιακή σε παλμό πορεία οι Βολιώτες έστειλαν μηνύματα ενότητας και συντροφικότητας, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους με κάθε κόστος, με κάθε θυσία, μέχρι τελικής πτώσης, όπως σημείωναν οι ίδιοι στα πηγαδάκια που δημιουργούσαν.

Τα συνθήματα που πρωταγωνίστησαν στο Παμβολιώτικο Συλλαλητήριο ήταν τα εξής:

” Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ να ληστεύει το λαό”

“Γιώργο άσε το ποδήλατο και πέσε στο γκρεμό”

“ε,ε,ε, ο,ο,ο πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από εδώ”

Τα συνθήματα “φούντωσαν” όταν οι διαδηλωτές έφτασαν έξω από τα γραφεία της Νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας.

Δείτε παρακάτω τί δήλωσαν στην κάμερα του e- Volos.gr, o πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βόλου, ένα εκ των μελών της Επιτροπής Αγώνα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”, αλλά και ο γραμματέας των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ, ο οποίος μάλιστα έκανε κάλεσμα, μέσω του e-Volos.gr, στον κόσμο, να παρευρεθεί την Δευτέρα το πρωί στο εργοστάσιο και στην Γενική τους Συνέλευση.

Το ραντεβού τους ανανέωσαν οι διαδηλωτές για την Πέμπτη, όπου και θα συναντηθούν στις 18:00 το απόγευμα στη πλατεία Ευαγγελίστριας στη Ν. Ιωνία, αλλά και για την Κυριακή το πρωί στο Δημαρχείο του Βόλου.

Τέλος να σημειωθεί πως η αστυνομική παρουσία ήταν ιδιαίτερα έντονη, αλλά διακριτική.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει