ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πανηγύρια και εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παναγίας στα χωριά του Πηλίου

Πλούσιος θα είναι και φέτος ο πολιτιστικός Αύγουστος στο Πήλιο με πανηγύρια στα περισσότερα χωριά του Πηλίου. Το φημισμένο πανηγύρι της Παναγίας, εορτάζεται με τον δέοντα τρόπο στην περιοχή του Πηλίου.
Εμείς συγκεντρώσαμε τις σημαντικότερες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις μέρες αυτές. Η απόφαση για το ποια θα προτιμήσετε δική σας…

ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 και ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
Πανυγήρι στην Κεντρική Πλατεία του χωριού με την ορχήστρα του ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΕΤΡΗ. Πρόκειται για εξαμελή ορχήστρα με κλαρίνο, μπουζούκι, κιθάρα, αρμόνιο και δυο φωνές. Βεβαίως, δεν θα λείψουν τα Πηλιορείτικα τραγούδια με ζουρνάδες και νταούλια.

ΒΥΖΙΤΣΑ, ΞΟΥΡΙΧΤΗ, ΠΤΕΛΕΟΣ, ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Πανηγύρι της Παναγίας, με παραδοσιακή μουσική, χορούς και τραγούδια στις κεντρικές πλατείες των χωριών.

ΞΥΝΟΒΡΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
Μεγάλο πανηγύρι που διοργανώνεται στην πλατεία του χωριού με ζωντανή μουσική, χορούς και τραγούδια.

ΑΛΜΥΡΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
Εορτασμός της επετείου της Απελευθέρωσης της Πόλης του ΑλμυρούΏρα: 7.30 π.μ. Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου.Ώρα: 10.00 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό.Ο πανηγυρικός της ημέρας θα εκφωνηθεί από τη φιλόλογο Βάνα Νανά.Κατάθεση στεφάνων από τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, συλλόγους και φορείς του τόπου, σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και Εθνικός Ύμνος.Δημοτικό Διαμέρισμα ΕυξεινούποληςΏρα 7.30 μ.μ. Θρησκευτική Πανήγυρης – Εσπερινός – Περιφορά Ιερής Εικόνας «Κοίμησης της Θεοτόκου».Λαϊκό Πανηγύρι με την εξαίρετη ορχήστρα του Χρήστου Σταμούλη «Διπλοπενιές»

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
Μουσικοχορευτική βραδιά με παραδοσιακή ορχήστρα και παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης.

ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
Κεντρική Πλατεία Αλμυρού & ώρα: 9.00 μ.μ.Επέτειος Απελευθέρωσης της Πόλης του Αλμυρού. Ολιγόλεπτο μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Δήμου Αλμυρού.Παραδοσιακοί Χοροί με τη συμμετοχή Τοπικών Χορευτικών Συγκροτημάτων:1. Παιδικού τμήματος παραδοσιακών χορών Δήμου Αλμυρού2. Λαογραφικού Συλλόγου Βλάχων Επαρχίας Αλμυρού3. Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας Ευξεινούπολης4. Λυκείου Ελληνίδων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
Κεντρική Πλατεία Αλμυρού & ώρα 7.30 μ.μ.Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου με στόχο την παρέμβαση και μεταμόρφωση του χώρου της πόλης σε χώρο δράσης και καλλιτεχνικής έκφρασης. Περιλαμβάνει κουκλοθέατρο, παιδική παράσταση, παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, μουσικές εκδηλώσεις.Παράλληλα θα συμμετέχουν με «περίπτερα» πολιτιστικοί σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει