Αποκριάτικη γιορτή του Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Αγ.Γεωργίου Βόλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Αποκριάτικες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, με παραδοσιακά δρώμενα, χορό και τραγούδι, διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στις 4 μ.μ. στην Πλατεία Χρυσοχοίδη.

Και φέτος η παράδοση θα συναντήσει τους σύγχρονους ρυθμούς της Αποκριάς καθώς χορευτικά τμήματα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς ενώ στη συνέχεια θα κυριαρχήσουν σύγχρονες αποκριάτικες μουσικές για χορό και γλέντι για όλους.

Παράλληλα θα αναβιώσει το παλιό και αγαπημένο έθιμο με το γαίτανάκι που είναι ένας ιδιότυπος χορός με χορευτές ντυμένους με παραδοσιακές στολές, οι οποίοι κρατώντας τις πολύχρωμες κορδέλες που είναι στερεωμένες την κορυφή ενός κονταριού που έχει στηθεί στο κέντρο ενός νοερού κύκλου τυλίγονται και ξετυλίγονται δημιουργώντας ένα ξεχωριστό κυματιστό λίκνισμα με πολλά απρόοπτα.

Με σύνθημα «κόντρα στην κατήφεια» ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Βόλου καλεί τα μέλη, τους φίλους αλλά και όσους αγαπούν την Αποκριά, που κρατά στην Ελλάδα από τη λατρεία του Διονύσου και συνδυάζεται με χορό και κρασί, να πάρουν μέρος φορώντας διάθεση και κέφι.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, τα μέλη του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Ιωλκού θα λάβουν μέρος στη μεγάλη παρέλαση που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου μετέχοντας με το άρμα «Η Λίμνη των Κύκνων της Κάρλας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει