Απολογισμός δράσεων για την ΟΕΒΕΜ στην Ετήσια Τακτική Γενική της Συνέλευση

Ποιός ο προγραμματισμός των ενεργειών της για το 2017;

Πραγματοποίηθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η προγραμματισμένη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας, με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου Τρύφων Πλαστάρα, να παρουσιάζει την έκθεση του Δ.Σ., αλλά και το προγραμματισμό των ενεργιών της ΟΕΒΕΜ για το 2017.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Πλαστάρας δήλωσε:
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Διανύουμε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, για το στρώμα των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων, και για το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί και δυστυχώς δεν περιορίζονται στα εσωτερικά μας προβλήματα. Το μεταναστευτικό/προσφυγικό, η διεθνής τρομοκρατία, οι ανταγωνισμοί μεταξύ Κρατών, ιδιαίτερα στον ενεργειακό χάρτη δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που παρά τα τραγικά προβλήματα που βιώνουμε δεν μπορούμε να παραβλέψουμε.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τα προβλήματα μας και τις διεκδικήσεις μας. Διεκδικήσεις που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την επιβίωση της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας, αλλά κυρίως με την ανάπτυξη της χώρας μας, με την οικονομική της μεγέθυνση που θα πρέπει όμως να στηρίζεται κυρίως στην μικρή και πολύ μικρή επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε η ΟΕΒΕΜ τον τελευταίο χρόνο προτάσσοντας τις επιδιώξεις και ανάγκες των μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και των αυτοαπασχολουμένων σε ένα όλο και πιο δυσμενές επιχειρηματικό περιβάλλον.
Ένα οικονομικό περιβάλλον που τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται σε στασιμότητα. Και δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιλαμβάνονται την οικονομική στασιμότητα που βιώνουμε ως τον πάτο του βαρελιού. Ως δηλαδή την απαρχή της οικονομικής ανάπτυξης. Ο όρος, όμως, στασιμότητα έχει διπλή ανάγνωση. Εάν συνεπώς η μια ερμηνεία είναι η ακολουθούμενη ανάπτυξη η άλλη ερμηνεία εμπερικλείει το κίνδυνο της απότομης κατάρρευσης. Και δυστυχώς τα διαθέσιμα στοιχεία δεν συνηγορούν υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης.

Σύμφωνα μάλιστα με την τελευταία έρευνα της ΟΕΒΕΜ οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που άντεξαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και παρουσίασαν μια πιο ανθεκτική συμπεριφορά αρχίζουν πλέον να λυγίζουν υπό το βάρος της παρατεταμένης στασιμότητας σε ένα εξαιρετικά περιορισμένο οικονομικό περιβάλλον.

Σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο η ΟΕΒΕΜ το προηγούμενο διάστημα επιδίωξε:
· Να εκφράσει όσο το δυνατόν πιο έντονα και τεκμηριωμένα τα συμφέροντα, τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επιχειρήσεων.
· Να ενδυναμώσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Η ΟΕΒΕΜ προσπαθεί μέσα από τη δράση της να ενισχύσει τη φωνή των μικρομεσαίων και ακόμη μέσα σε αυτό το δυσχερές δημοσιονομικό περιβάλλον αλλά και να αξιοποιήσει κάθε δυνατή συνεργασία για εξειδικευμένα ή ευρύτερα ζητήματα με τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και άλλους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς.

Τα πεπραγμένα της Ομοσπονδίας κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, έχουν καταγραφεί στα δεκαέξι (17) Πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. από το Νο 017 έως και το Νο 033

Συζητήθηκαν θέματα ημερήσιας Διάταξης, τα οποία αποτυπώθηκαν σε πρακτικά υπογεγραμμένα από όλα τα μέλη του Δ.Σ. Σημειώνεται ότι το περιεχόμενο όλων των συνεδριάσεων του Δ.Σ. έχει καταγραφεί σε μαγνητόφωνο, σε συνέχεια ομόφωνης απόφασης των μελών του Δ.Σ.

Ειδικότερα στην περασμένη χρονιά η ΟΕΒΕΜ πραγματοποίησε τις παρακάτω Δράσεις ανά μήνα και υπήρξαν 61 εισερχόμενα έγγραφα και 117 εξερχόμενα έγγραφα από αρ. πρωτ: 3787 έως 3962:

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016
· Στήριξη στον αγροτικό αγώνα με το Εργατικό Κέντρο και την ΑΔΕΔΥ.
· Προτάσεις ΟΕΒΕΜ για το νέο Ασφαλιστικό.
· Τοποθέτηση ΟΕΒΕΜ προς Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη λειτουργία εμπορικών Μαγνησίας (κρουαζιερόπλοια).

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016
· Απεργιακή κινητοποίηση με όλους τους Φορείς και Σωματεία. Συγκέντρωση στο Λιμάνι και στην πλατεία του Αγίου Νικολάου.
· Θέσεις της Ομοσπονδίας για το προωθούμενο σχέδιο της κυβέρνησης.
· Ετήσιος χορός της Ομοσπονδίας.

ΜΑΡΤΙΟΣ 2016
· Συναντήσεις με Διοικητή ΟΑΕΕ.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016
· Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
· Συνάντηση μεταξύ ΟΕΒΕΜ, Διοικητή Νοσοκομείου και νοσοκομειακών ιατρών.

ΜΑΙΟΣ 2016
· Διάφορες μορφές κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης στον Άγιο Νικόλαο, Πλατεία Ελευθερίας, Εφορία, Τράπεζα Ελλάδος.
· Προτάσεις ΟΕΒΕΜ προς Επιμελητήριο Μαγνησίας για τον δακτύλιο της πόλης μας.
· Επιστολή ΟΕΒΕΜ προς ΟΑΕΔ με προτάσεις για προγραμματισμό ειδικοτήτων Σχολικού Έτους 2017.
· Υπόμνημα με τις θέσεις της ΟΕΒΕΜ για το νομοσχέδιο «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων & Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων.

ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
· Συναντήσεις ΟΕΒΕΜ με ΚΕΚ Μαγνησίας για τα προγράμματα ΛΑΕΚ 1-25.
· Επιστολές προς Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία αναγκαστικής κατάσχεσης εις χείρα τρίτου.
· Συνάντηση με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΙΟΥΛΙΟΥ 2016
· Ελληνικό τραπέζι γεύσεων στη παραλία Βόλου με την συνεργασία του Κινήματος πολιτών καταναλώνουμε ότι παράγουμε.
· Υπόμνημα προς Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Αλεξιάδη Τρύφων, Γ.Γ Εμπορίου & προστασίας καταναλωτή κ. Παπαδεράκη Α. και Γ.Δ Υπουργείου Ανάπτυξης Δημοσίων Συμβάσεων κα Σχοινά Μ.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
· Επιστολή προς Βουλευτές για τα θανατηφόρα πρόστιμα στις επιχειρήσεις.
· Επιστολή προς Περιφέρεια και Δήμο Βόλου για την έγκριση χρηματοδοτικής μέσω ΕΣΠΑ για δίκτυο ύδρευσης σε Βόλο και Ν. Ιωνία.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
· Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της ΓΣΕΒΕΕ.
· 1η τριμηνιαία έρευνα της Ομοσπονδίας και παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην αίθουσα του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιϊας Ν. & Σ. ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ.
· Ημερίδα σε συνεργασία με ΣΙΣΑΜ για το αέριο.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016
· Ενημέρωση από την ΟΕΒΕΜ για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.
· Υπεύθυνος παραρτήματος ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ Θεσσαλίας ο κ. Πλαστάρας Τρύφων.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016
· Συναντήσεις με τη συντονιστική επιτροπή του Κινήματος Πολιτών καταναλώνουμε ότι παράγουμε για τις χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες του Κινήματος.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Κλείνοντας τον απολογισμό δράσης της ΟΕΒΕΜ θα ήθελα να επισημάνω ότι το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά σοβαρών ζητημάτων που έχουν ήδη προδιαγραφεί. Πρέπει συνεπώς να είμαστε έτοιμοι καθώς τείνει να γίνει κυρίαρχη άποψη ότι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας είναι η ύπαρξη και η λειτουργία ενός υπερβολικού αριθμού μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Το πρόβλημα όμως δεν είναι η ύπαρξη ενός μεγάλου αριθμού μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Αντίθετα, το πρόβλημα είναι η χαμηλή παραγωγικότητα, οι ανεκμετάλλευτες και αναξιοποίητες καινοτομίες αλλά και τα μικρά μερίδια αγοράς των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων. Προκειμένου συνεπώς να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον ανταγωνισμό των ολιγοπωλίων, οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις οφείλουν να συνεργαστούν και όχι να ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τα μίζερα μερίδια των τοπικών τους αγορών. Στην περίπτωση αυτή ο ρόλος της ΟΕΒΕΜ πρέπει να είναι καταλυτικός.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

1. Συνέχιση επιτυχημένων ερευνών με την συνδρομή του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ
Έχουν πραγματοποιηθεί 2 έρευνες που απεικονίζουν την οικονομική κατάσταση των 2 τελευταίων τριμήνων του 2016, οι οποίες έχουν προβληθεί και αξιολογηθεί επιτυχώς. Θα συνεχιστούν το 2017 καθώς αναδεικνύουν την κατάσταση των επιχειρήσεων και υποστηρικτής θα είναι το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ.

2. Υποστήριξη των Α’ Βάθμιων σωματείων με την γραμματειακή υποστήριξη (2 γραμματείς)
Κύριο μέλημα της ΟΕΒΕΜ είναι η υποστήριξη των μελών της – σωματείων. Έχει γίνει πρόσληψη νέου ατόμου, και πλέον δύο άτομα βρίσκονται στη διάθεση των σωματείων για την υποστήριξή τους.

3. Υποστήριξη του ΙΜΕ-ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ από την ΟΕΒΕΜ
Η ΟΕΒΕΜ και τα μέλη της πρέπει να στηρίξουν το ΙΜΕ-ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ειδικά στο πλαίσιο των προγραμμάτων. Είναι απογοήτευση το ότι για το 2016 δεν πραγματοποιήθηκε κανένα σεμινάριο ΛΑΕΚ 1-25 στο Ν. Μαγνησίας. Στόχος για το 2017 είναι η υποβολή και υλοποίηση 10 προγραμμάτων ΛΑΕΚ 1-25 από το ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι Πρόεδρος του ΙΜΕ-ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ στη Θεσσαλία είναι ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Πλαστάρας Τρύφων.

4. Επιβεβαίωση απόφασης για επικεφαλής στο Επιμελητήριο Μαγνησίας
Σύμφωνα με απόφαση που έχει παρθεί και ανακοινωθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΟΕΒΕΜ θα είναι ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Πλαστάρας Τρύφων με την πλήρη στήριξη του Διοικητικού Συμβουλίου.

5. Άμεσες παρεμβάσεις και περαιτέρω ανάπτυξη της έως σήμερα συνεργασίας με την ΓΣΕΒΕΕ
Η ΓΣΕΒΕΕ και η ΟΕΒΕΜ έχουν ήδη αναπτύξει δεσμούς συνεργασίας και υποστήριξης μεταξύ τους. Η ενεργοποίηση των δύο φορέων και η ανάπτυξή τους είναι αλληλένδετες και απαραίτητες για την δημιουργία και επίτευξη νέων στόχων προς όφελος των σωματείων και των επιχειρήσεων.

6. Υποστήριξη των κινητοποιήσεων από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις αλλά και τοπικά όταν και όπου χρειαστεί
Οι κινητοποιήσεις την περίοδο που διανύουμε είναι απαραίτητες, και η ΟΕΒΕΜ αναγνωρίζοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες της εποχής θα υποστηρίξει αυτές τις δράσεις σε τοπικό και μεγαλύτερης εμβέλειας επίπεδο. Οι κινητοποιήσεις δεν έχουν σχέση μόνο με τις απεργίες αλλά και με άλλες ενέργειες. Η ΟΕΒΕΜ θα κινείται πάντα και σε συνεργασία με τα άλλα τριτοβάθμια όργανα άλλων φορέων.

7. Συνεχείς επαφές με Περιφέρεια, Δήμο, Βουλευτές και άλλους επαγγελματικούς φορείς για την ανάπτυξη και την επίλυση των θεμάτων που προκύπτουν
Σημαντική και απαραίτητη η επικοινωνία με φορείς και πρόσωπα εντός και εκτός νομού, καθώς τα προβλήματα και οι ανάγκες αυξάνονται. Η ανάπτυξη διαύλων επικοινωνίας και δικτύωσης απαιτείται στο πλαίσιο εντοπισμού, ανάλυσης και επίλυσης των όσων προκύπτουν. Έχουν προταθεί να δημιουργηθούν επιτροπές σε επίπεδο αντιπεριφέρειας (τουριστικής προβολής, περιβαλλοντικής, κλπ.)

8. Καταγραφή προβλημάτων ανά κλάδο (επαγγελματικό – βιοτεχνικό – εμπορικό)
Η Ομοσπονδία οφείλει να καταγράφει και να γνωστοποιεί τα προβλήματα του επαγγελματικού, βιοτεχνικού και εμπορικού κλάδου, να αποτυπώνει την κατάσταση, να αναζητά και να προτείνει λύσεις.

9. Ενεργοποίηση των Επιτροπών
Το σύνολο των επιτροπών είναι 12. Στις επιτροπές συμμετέχουν άτομα της Ομοσπονδίας που βρίσκονται εκτός ΔΣ και είναι Πρόεδροι και Μέλη ΔΣ Συλλόγων – Μελών μας. Στο τρέχον έτος θα προσπαθήσουμε να υπάρξει μεγαλύτερη ενεργοποίηση των επιτροπών αυτών.

10. Συνέχιση ανοίγματος κ δημιουργία δικτύου παραγωγικών φορέων του Νομού για την προώθηση τοπικών προβλημάτων (τουριστική προβολή, κρουαζιέρα, ΒΙΟ.ΠΑ, κλπ.)
Τα τοπικά προβλήματα είναι αρκετά και στην ανάδειξη και λύση τους απαραίτητη είναι η δημιουργία ενός δικτύου παραγωγικών φορέων του Νομού. Η Ομοσπονδία ήδη έχει ξεκινήσει ένα αναγνωρισμένο άνοιγμα και στόχος είναι όχι μόνο η διατήρηση αλλά και η επέκτασή αυτού του ανοίγματος.

11. Προετοιμασία θέσεων για παραγωγική και οικονομική ανάπτυξη του Νομού Σχεδιασμός δράσεων.
Ο Νομός έχει τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες ανάπτυξης σε παραγωγικό και οικονομικό επίπεδο. Για να επέλθει αυτή η ανάπτυξη πρέπει να γίνουν προτάσεις, να παρουσιαστούν τεκμηριωμένες θέσεις και να σχεδιαστούν δράσεις προς υλοποίηση από ενεργό δυναμικό.

12. Επαφές σε κεντρικό επίπεδο (Υπουργεία) για τακτοποίηση θεμάτων μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Τα προβλήματα και η κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δεν αρκεί να προβληθούν και να λυθούν σε τοπικό επίπεδο μόνο. Απαραίτητη είναι η επαφή σε κεντρικό επίπεδο, με φορείς που έχουν τη δυνατότητα να δώσουν λύσεις. Η Ομοσπονδία μας το τελευταίο διάστημα βρίσκεται σε άμεση επαφή με φορείς σε κεντρικό επίπεδο.

13. Άνοιγμα προς Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τόσο σε τοπικό όσο και Πανελλήνιας εμβέλειας Μέσα για την ανάδειξη του Νομού (Τοπικές εφημερίδες, Οικονομικά Μέσα Ενημέρωσης)
Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι ο τρόπος να αναδειχθεί ο Νομός, η κατάσταση στην οποία βρίσκεται, τα προβλήματα αλλά και τα προτερήματά του. Αυτή η δράση δεν πρέπει να περιοριστεί σε τοπικό επίπεδο, αλλά να προχωρήσει σε πανελλήνιο.

14. Στήριξη Συλλόγων στο πλαίσιο συμμετοχής τους σε τοπικές και διεθνείς εκθέσεις
Η Ομοσπονδία οφείλει να στηρίζει τα μέλη της – Συλλόγους, σε κάθε τους δράση και προσπάθεια για προβολή και προώθηση του αντικειμένου τους σε τοπικές και διεθνείς εκθέσεις.

15. Στήριξη στην οργάνωση των Συλλόγων
Οι σύλλογοι, τα ΔΣ και τα μέλη τους προσπαθούν για την καλύτερη οργάνωση, την οποία και η Ομοσπονδία θέλει να στηρίξει. Σε αυτό μπορεί να βοηθήσει μέσω των επικοινωνίας που αναπτύσσεται και παρέχοντας τη βοήθεια της μέσω των 2 γραμματέων, καθώς τα έσοδα των Συλλόγων δεν επαρκούν για την πρόσληψη ξεχωριστής γραμματειακής υποστήριξης.

16. Διερεύνηση για καινούργιο κτίριο στέγασης ΟΕΒΕΜ
Τα μέλη – Σύλλογοι της Ομοσπονδίας είναι 31, και στις τωρινές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να στεγασθούν το καθένα σε δικό του γραφείο. Υπάρχει βέβαια συνεννόηση και σωματεία χρησιμοποιούν κοινά γραφεία, αλλά καλό θα ήταν κάθε μέλος να έχει το δικό του χώρο για την καλύτερη οργάνωσή του.

17. Διεκδίκηση Επιμελητηρίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με αντίστοιχες ΟΕΒΕ άλλων Νομών
Οι Ομοσπονδίες των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων κάθε νομού στη περιφέρεια Θεσσαλίας καλό θα ήταν να συνεργαστούν, καθώς τα θέματα που τους απασχολούν δεν διαφέρουν και πολύ παρά μόνο σε λεπτομέρειες τοπικού επιπέδου. Συνεπώς, η συσπείρωσή τους είναι εφικτή και η διεκδίκηση του Επιμελητηρίου Θεσσαλίας αναγκαία.

18. Διερεύνηση χρηματοδοτικών εργαλείων για την οικονομική στήριξη της Ομοσπονδίας (Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας)
Τα έσοδα της Ομοσπονδίας δεν αρκούν για να αναπτύξει και να επεκτείνει τα σχέδια και τις δράσεις της. Η ύπαρξη όμως χρηματοδοτικών εργαλείων και η προσέγγισή τους είναι βασικός στόχος. Ήδη επιτυχής είναι η συνεργασία με την Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, και ελπίζουμε σε επέκταση της οικονομικής ενίσχυσης της Ομοσπονδίας μας και από άλλους φορείς.

19. Προώθηση και επέκταση του Κινήματος Πολιτών σε όλη τη Θεσσαλία
Η δράση του Κινήματος Πολιτών «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» έχει φτάσει σε υψηλό και αναγνωρισμένο επίπεδο ιδιαίτερα στο νομό μας, πρέπει όμως να επεκταθεί και στους υπόλοιπους νομούς της περιφέρειάς μας.

20. Νέα οργάνωση Διοικητικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας (αναφορικά με το καταστατικό)
Το 2015 πάρθηκε απόφαση για την αλλαγή δομής του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας. Οι επερχόμενες εκλογές θα πραγματοποιηθούν με το νέο καταστατικό και με διευρυμένο ΔΣ προκειμένου να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή αντιπροσώπων στη λήψη αποφάσεων και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια της Ομοσπονδίας.

21. Προτάσεις για οικονομική ανάπτυξη του ΟΛΒ και της Βιομηχανικής περιοχής
Ο νομός λόγω της γεωγραφικής του θέσης αποτελούσε πάντα σημείο οικονομικού ενδιαφέροντος. Έχει αμεληθεί η αξία του λιμανιού και της βιομηχανικής περιοχής, δεδομένης και της κρίσης που διανύουμε. Πρέπει να τεθούν και να υλοποιηθούν προτάσεις προς όφελος της οικονομικής ανάπτυξης.

22. Δημιουργία μόνιμου Εκθεσιακού κέντρου προώθησης τοπικών προϊόντων
Η περιοχή μας έχει να αναδείξει τοπικά προϊόντα μέσω των συλλόγων και άλλων φορέων, κάτι που θα πρέπει να είναι προσιτό διαρκώς αλλά και να δείχνει την εξέλιξή του. Αυτό θα είναι εφικτό με τη δημιουργία ενός μόνιμου Εκθεσιακού κέντρου.

23. Ανανέωση προς το λειτουργικότερο της Ιστοσελίδας της ΟΕΒΕΜ για πλήρη ενημέρωση των μελών της Ομοσπονδίας και σύνδεσή τους με τις ιστοσελίδες των Συλλόγων της
Το διαδίκτυο είναι πλέον το εργαλείο άμεσης ενημέρωσης και πληροφόρησης. Η ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας πρέπει να αποτελεί το μέσο της πλήρους και άμεσης ενημέρωσης των μελών της και παράλληλα να αναδεικνύει τα μέλη της μέσω μιας λίστας υπερσυνδέσεων στις δικές τους ιστοσελίδες.

Μετά τιμής
για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος
Πλαστάρας Τρύφων

Η Γεν. Γραμματέας
Καναβίτσα Δωροθέα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει