Απολογισμός της δράσης προσφοράς στο Πάρκο Αναύρου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση, όπως έφτασε στο e-Volos.gr:

Συμμετέχω…Προσφέρω… Χαμογελώ…

«Ο Πρόσκοπος είναι χρήσιμος στην κοινωνία», γράφει το 3ο άρθρο του νόμου μας και την περασμένη Κυριακή 29 Μαρτίου είχαμε την ευκαιρία για ακόμη μια φορά να το τηρήσουμε. Σε μια εποχή που η ανάγκη για αλληλεγγύη και ενεργή κινητοποίηση όλων των πολιτών είναι επιβεβλημένη, οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας (παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) οργανώσαμε μια αξιόλογη δραστηριότητα στο Πάρκο του Αναύρου. Στο πάρκο που όλοι έχουμε συνδέσει με τις παιδικές μας αναμνήσεις, το οποίο επιβαρύνεται αρκετά πια λόγω της έλλειψης πόρων για την συντήρησή του, οι πρόσκοποι ανέλαβαν δράση:

Εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα υλικά έτριψαν, έβαψαν και συντήρησαν σαράντα παγκάκια, ενώ στις άδειες τρύπες που υπήρχαν στο έδαφος φυτεύτηκαν οκτώ μουριές, ίδιες με αυτές που άλλοτε ανθούσαν εκεί χαρίζοντας καρπούς και σκιά στους περιπατητές. Τέλος σε μια γωνιά του πάρκου, το Προσκοπικό Τριφύλλι, φτιαγμένο από λουλούδια θα αποτελεί ένα χαρούμενο «ίχνος» αυτής της δράσης.

Η κοινωνική προσφορά αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Προσκοπικής Κίνησης, ωστόσο το πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως σε αυτή τη «συνήθεια» ασκούνται νέα παιδιά, οι πολίτες του αύριο. Αυτή η μικρή παρέμβαση, πέρα από την χρηστική της αξία στην καθημερινότητα των συμπολιτών μας θα λάβει και πολλαπλασιαστική αξία όταν τα παιδιά αυτά θα συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.

Αρωγοί της δραστηριότητας, το κατάστημα χρωμάτων Πάνος, το οποίο χορήγησε δωρεάν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό αλλά και η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας που παράλληλα με τις εργασίες στο πάρκο προχώρησε στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου από το ύψος του Ξενία έως και τις παραλίες του Αναύρου.Τα λουλούδια ήταν χορηγία από το ανθοπωλείο «τουλίπα» και από το φυτώριο « Σαχίνης». Η δραστηριότητα είχε τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου, τον οποίο εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βόλου κ. Στέλιος Χατζηστυλιανός.Στην δραστηριότητα, έλαβαν μέρος 60 πρόσκοποι (παιδιά ηλικίας 11-15 ετών) και 20 βαθμοφόροι (ενήλικες).

Μπορεί επίσης να σας αρέσει