Απολύσεις ρεκόρ στο γ΄ τρίμηνο


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 11:44

Οι βρετανικές επιχειρήσεις απέλυσαν αριθμό-ρεκόρ εργαζόμενων στο γ΄ τρίμηνο, με την ανεργία να αυξάνεται και την αγορά εργασίας να αποδυναμώνεται. Ο αριθμός-ρεκόρ των 314.000 Βρετανών εργαζόμενων απολύθηκε στο τρίμηνο μέχρι τον Σεπτέμβριο, 181.000 περισσότεροι από ότι στο β΄ τρίμηνο, ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία ONS.

Η ανεργία σημείωσε άνοδο στο 4,8%, στο υψηλότερο επίπεδο από το τρίμηνο του Νοεμβρίου 2016, και υψηλότερα από το 4,5% του τριμήνου μέχρι τον Αύγουστο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Οικονομικών Sunak υποχρεώθηκε να επεκτείνει το δαπανηρό πρόγραμμα προστασίας των θέσεων εργασίας από τον κορονοϊό, που προσφέρει το 80% των μισθών των εργαζομένων που έχουν απολυθεί προσωρινά, μέχρι το τέλος Μαρτίου, και ανακοίνωσε και επιπλέον βοήθεια αρκετών δισ. στερλίνων σε άλλες μορφές.

«Δυστυχώς, η επέκταση του προγράμματος δεν ήρθε αρκετά γρήγορα για κάποιους εργαζόμενους αλλά θα μπορούσε να βοηθήσει να σταματήσει η άνοδος της ανεργίας το χειμώνα», τόνισε ο Jon Hudson, της Premier Milton.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2020, 11:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει