Απορρίφθηκε το αίτημα Παπαγγελόπουλου – Τουλουπάκη για ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της δίκης στο Ειδικό ΔικαστήριοΠρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 20:26

Απορρίφθηκε το αίτημα για ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη.

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά πλειοψηφία (8-5) απέρριψε το αίτημα με το σκεπτικό ότι «το κατηγορητήριο είναι περιορισμένο σε συγκεκριμένες αξιόποινες πράξεις που δεν συνδέονται με τη μεγάλη υπόθεση οπότε δεν υφίσταται ουσιώδες δημόσιο συμφέρον».

Μεταξύ των πέντε δικαστών που μειοψήφησαν ήταν και η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου, η οποία ψήφισε υπέρ της τηλεοπτικής κάλυψης.

Η εισαγγελέας Όλγα Σμυρλή νωρίτερα είχε προτείνει να γίνει δεκτό το σχετικό αίτημα της υπεράσπισης. «Δεν βρίσκω λόγο για τον οποίο να μην συναινέσω», ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως «δεν μπορεί να παραγνωριστεί το γεγονός ότι η υπόθεση έχει απασχολήσει την πολιτική ζωή, την κοινωνία και τη δικαιοσύνη», συμπληρώνοντας πως η υπόθεση περικλείει ένα ουσιώδες δημόσιο συμφέρον».

«Θαρραλέα, γενναία και ορθή» χαρακτήρισε η υπεράσπιση την εισαγγελική πρόταση.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2022, 20:26Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει