Αποστάσεις παίρνει η Ένωση Συντακτών: Δεν εμπλέκονται επαγγελματίες δημοσιογράφοι

Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην πόλη του Βόλου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στέρεας Ελλάδας και Εύβοιας, τονίζει τα εξής:

– Επαγγελματίες δημοσιογράφοι μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, δεν εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης, ούτε σε οικονομικά σκάνδαλα που καταγγέλλονται.
– Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας αφορούν ιδιοκτήτες ΜΜΕ και όχι δημοσιογράφους μέλη της Ένωσης Συντακτών.
– Καταδικάζουμε πρακτικές εκβιασμών και όποιων παράνομων πράξεων και ζητούμε την πλήρη διαλεύκανσή τους από τις δικαστικές αρχές, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά.
– Για πολλοστή φορά επαναλαμβάνουμε, παρόλο που αντιλαμβανόμαστε ότι γινόμαστε πιθανόν κουραστικοί, ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης έχει στοιχεία σε βάρος δημοσιογράφου μέλος της ΕΣΗΕΘΣτΕΕ, μπορεί να τα καταθέσει άμεσα ώστε να ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες εκ του καταστατικού λειτουργίας, διαδικασίες. Μέχρι στιγμής ουδεμία καταγγελία σε βάρος συναδέλφου έχει αποσταλεί ή επισημανθεί προς την Ένωση Συντακτών.
– Κλείνοντας, υπενθυμίζουμε ότι οι δημοσιογράφοι, μέλη μας μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βρίσκεται η κοινωνία, προσπαθούν να ασκήσουν με τον καλύτερο τρόπο το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, ενημερώνοντας τους πολίτες και ασκώντας έλεγχο στην εξουσία.

Το Δ.Σ.
ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Διαβάστε περισσότερα:

ΧΑΜΟΣ στο ΒΟΛΟ από τις ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Μπέου για τον εκδότη Γ. Καρεκλίδη και τις επιταγές

Τη Δευτέρα δικάζεται για την υπόθεση εκβίασης ο Άκης Σαμαρτζής

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΠΕΟΥ – ΣΕΙΣΜΟΣ στο ΒΟΛΟ: Έβγαλε στη φόρα επιταγές – Τί είπε για εργολάβους και εκδότες…

ΒΟΛΟΣ: ΣΟΚάρουν οι λεπτομέρειες από την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΟΚ στο Βόλο: Βρέθηκε με προσημειωμένα χαρτονομίσματα έπειτα από συνάντηση με τον Αχ. Μπέο

Μπορεί επίσης να σας αρέσει