Αποστέλλουν βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς στο Ιράν Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά ΕμιράταΤα παραρτήματα του Ερυθρού Σταυρού στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απέστειλαν αεροπλάνο στην Τεχεράνη με 95 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Ιράν από τον Μάρτιο, ανακοίνωσαν σήμερα επίσημες πηγές.

Πρόκειται για μια κοινή πρωτοβουλία Σαουδικής Αραβίας-Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διευκρίνισε στο AFP αξιωματούχος στο Αμπού Ντάμπι.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM, στη βοήθεια αυτή περιλαμβάνονται τρόφιμα, σκηνές και υλικό για καταλύματα.

Το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA υπογράμμισε ότι η αποστολή του αεροπλάνου αυτού γίνεται, από σαουδαραβικής πλευράς, κατόπιν εντολών που έδωσε ο Σαουδάραβας βασιλιάς Σαλμάν και ο πρίγκιπας διάδοχος του Ριάντ στο όνομα της «αδελφοσύνης και της αλληλεγγύης με τον ιρανικό λαό».

Το Ριάντ και η Τεχεράνη, δύο αντίπαλες περιφερειακές δυνάμεις, δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις από το 2016.

Οι πλημμύρες στο Ιράν έχουν προκαλέσει τον θάνατο από τον Μάρτιο τουλάχιστον 76 ανθρώπων, ενώ οι πληγέντες υπολογίζονται σε χιλιάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, 10:06

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει