Αποτελεσματική προστασία του αναπνευστικού συστήματος με ένα ρινικό φίλτρο

Ο αέρας που αναπνέουμε είναι εξαιρετικά σημαντικός για την ποιότητα ζωής μας. Μελετώντας όλη την πορεία της ανθρωπότητας, η Ιστορία αναφέρει συχνότατα επιδημίες, λιμούς και άλλες καταστροφές, που έγιναν αιτίες για τον θάνατο χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ατόμων ανά τους αιώνες. Ωστόσο, τα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες, εξαιτίας του COVID-19, ίσως να ξεπερνούν και τα πιο νοσηρά σενάρια επιστημονικής φαντασίας!

Χρειάστηκε να στερηθούμε τους οικείους μας, την ανθρώπινη επαφή, τις βόλτες και τα ταξίδια, τα έθιμά μας και το να απολαύσουμε πολλά από αυτά που αγαπάμε.

Ωστόσο, η ζωή συνεχίζεται, προσφέροντάς μας πολύτιμα διδάγματα. Ένα από αυτά είναι και το ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την ΑΝΑΠΝΟΗ! Με αφορμή την πανδημία, έγινε σήμερα περισσότερο από ποτέ αντιληπτή απ’ όλους η ανάγκη προστασίας της αναπνοής.    

Βάλτε στη ζωή σας το Sinuset®.

Σε αυτό το σημείο, αξίζει να αναφερθεί ένα πρωτοποριακό προϊόν της εταιρείας BREATH PURITY, το ρινικό φίλτρο SinuSet®. Πρόκειται για  ιατροτεχνολογικό προϊόν class Ι, το οποίο έλαβε έκτακτης γνωστοποίησης από τον ΕΟΦ εν μέσω του lockdown (αριθ. πρωτ. κοινοποίησης ΕΟΦ: 38522/27-03-2020). Παράλληλα, το SinuSet® είναι πιστοποιημένο από τον φορέα πιστοποίησης DMT GmbH& Co. KG, ενώ διαθέτει προστατευμένη πατέντα σε 16 διαφορετικές χώρες.

Το SinuSet® είναι ένα μικρό, πρακτικό, ελαφρύ, καθημερινής χρήσης ρινικό φίλτρο αέρα, που τοποθετείται με μια απλή κίνηση στα ρουθούνια και προφυλάσσει τον οργανισμό από αλλεργίες, αλλά και από παθογόνους μικροοργανισμούς. 

Το SinuSet® αποτελεί την πλέον επιστημονική και σύγχρονη πρόταση προστασίας της ρινικής κοιλότητας. Όπως είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια, η ρινική κοιλότητα αποτελεί την κύρια πύλη εισόδου μικροσωματιδίων στον οργανισμό. 

Τώρα, λόγω της πανδημίας και της συνεχούς ενημέρωσης, γνωρίζουμε όλοι την αναγκαιότητα προστασίας της μύτης από την είσοδο αλλεργιογόνων και μικροοργανισμών, κάποιοι εκ των οποίων είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι. 

Τα μικροσωματίδια κυκλοφορούν στην ατμόσφαιρα είτε αυτόνομα, είτε πάνω σε σταγονίδια της αναπνοής, σε ακάρεα, σε κόκκους γύρης ή σκόνης. Το ρινικό φίλτρο SinuSet® είναι κατάλληλο για χρήση καισε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς με το πρωτοποριακό του σχήμα και το ιδιαίτερο υλικό κατασκευής του – διαθέτει διεθνώς αναγνωρισμένη πατέντα – συγκρατεί τα μικροσωματίδιακαι τα σταγονίδια μεγέθους ακόμη και 2,5μm που αιωρούνται στην ατμόσφαιρα, παρέχοντας αποδεδειγμένη προστασία, όπως έχει αποδειχθεί σε μετρήσεις διαπερατότητας του φίλτρου.

https://www.youtube.com/watch?v=SVlR-uUNKS4

Συνοπτικά, κάποια από τα βασικά οφέλη από τη χρήση του Sinuset® είναι τα εξής:

 • ανακούφιση από τα συμπτώματα της αλλεργίας
 • προστασία από την εποχική γρίπη
 • ενίσχυση της άμυνας του ανοσοποιητικού
 • μειωμένη έκθεση στους ατμοσφαιρικούς ρύπους
 • βελτίωση της ποιότητας του ύπνου

Επιπλέονπλεονεκτήματα του προϊόντος είναι τα εξής:

Μειώνει το φόβο της επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων.

Μειώνει την πιθανότητα φτερνίσματος, διότι τα ακάρεα, η σκόνη, η γύρη, η άμμος και άλλοι παθογόνοι μικροοργανισμοί ΔΕΝ εισέρχονται πλέον στη μύτη.

– Επιτρέπει στο χαμόγελο να επιστρέψει στα πρόσωπα καθώς το ρινικό φίλτρο SinuSet® είναι τόσο άνετο και κομψό, ώστε μετά βίας το διακρίνει κανείς. Παράλληλα, ο χρήστης μπορεί να μιλά και να χαμογελά ελεύθερα! 

– Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια της άθλησης.

– Επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα με περισσότερη ασφάλεια, σε συνδυασμό με τις άλλες προφυλάξεις, όπως η απόσταση και το τακτικό πλύσιμο των χεριών.

Τι δείχνουν οι πανεπιστημιακές μελέτες

Από έρευνες που έγιναν στο Harvard, στο Πανεπιστήμιο «JohnsHopkins» και στο Πανεπιστήμιο του Bariκαι της Μπολόνια, οι επιστήμονες κατέληξαν στα εξής συμπεράσματα:

– Η πιθανότητα θανάτου από COVID-19 αυξάνεται από τη μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση. Ερευνάται το κατά πόσο η μακροχρόνια μέση έκθεση σε λεπτά σωματίδια αυξάνει τον κίνδυνο νόσησης ή/και θανάτου από τον COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

– Ένας εξαιρετικά σημαντικός στόχος για τη δημόσια υγεία είναι να εντοπιστούν οι περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η ατμοσφαιρική ρύπανση, οι οποίοι αυξάνουν τη σοβαρότητα των ασθενειών, αλλά και τον κίνδυνο θνητότητας ασθενών με COVID-19.

– Τα ευρήματα έδειξαν ότι η έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση αύξησε δραματικά τον κίνδυνο θανάτου και κατά τη διάρκεια της επιδημίας, τον κίνδυνο του σοβαρού οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS) το 2003, που προκαλείται από έναν άλλον τύπο κορονοϊού.

Δυναμώστε την άμυνα του οργανισμού σας

Το ρινικό φίλτρο SinuSet® επιτρέπει στον χρήστη του να αναπνέει με ασφάλεια, ενώ εξασφαλίζει διακριτικότητα και άνεση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όποιον το χρησιμοποιεί: 

 • στον υπάλληλο γραφείου
 • στον εργαζόμενο του καταστήματος
 • στον καθηγητή της τάξης
 • στους μαθητές άνω των 12 ετών
 • στον αθλητή
 • στους επαγγελματίες οδηγούς
 •  σε αυτόν που απολαμβάνει το μπάνιο του στη παραλία
 • όσους βρίσκονται αρκετές ώρες της ημέρας στο δρόμο 
 • στον ταξιδιώτη με αεροπλάνο ή πλοίο

Ιδιαίτερα τις μέρες που η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα της χώρας μας επηρεάζεται από την αφρικανική σκόνη, η προστασία της μύτης είναι απολύτως αναγκαία και η χρήση του SinuSet® αποτελεί σύγχρονη επιλογή καθώς ενώ φιλτράρει τον εισπνεόμενο αέρα ταυτόχρονα επιτρέπει την ασφαλή και ευχάριστη επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων χωρίς να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Πού θα βρείτε τοSinuSet® 

Το SinuSet® της εταιρείας BREATH PURITY κατασκευάζεται στην Ευρώπη και διατίθεται από τα φαρμακεία. Πρόκειται για ιατροτεχνολογικό προϊόν και παρέχεται σε δύο μεγέθη (small&large), προκειμένου να βρει ο χρήστης αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα δικά του ρουθούνια (εξατομικευμένη προσέγγιση), αφού η επιλογή εξαρτάται από το ποιο ρινικό φίλτρο νιώθει πιο άνετα στη μύτη του. Κυκλοφορεί στα φαρμακεία, σε αποστειρωμένη συσκευασία των 6 τεμαχίων-μίας χρήσης το καθένα. 

Είναι κατάλληλο για χρήση από όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών ηλικίας 12 ετών και άνω.

Μπορείτε να παραγγείλετε το SinuSet® επικοινωνώντας με την εταιρεία BREATH PURITY IKE στο τηλέφωνο: +30-2107236534ή με το email: [email protected] 

Για παραγγελίες χονδρικής μπορείτε να απευθυνθείτε απευθείας στην εταιρεία διανομής UNILOG A.E.

Τηλ.: 211 105 7057, Fax: 211 105 7198, email: [email protected] και [email protected].

Ιστοσελίδα: www.sinuset.com/el/

 

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει