Αποτροπιασμό για τις ρατσιστικές επιθέσεις εκφράζει η Φωτεινή ΠαντιώραΤον αποτροπιασμό της για τις «βίαιες αποτρόπαιες πράξεις ξενοφοβίας και ρατσισμού κατά προσφύγων και μεταναστών που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα», εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Φωτεινή Παντιώρα και καταδικάζει, «με απόλυτο τρόπο», τα φαινόμενα αυτά.

«Είναι πρώτιστο μέλημά μας να εντοπισθούν οι δράστες αυτών των παράνομων πράξεων και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», παρατηρεί η κ. Παντιώρα για τις επιθέσεις στα Βίλια και την Κόνιτσα, ενώ όσον αφορά στη συμπεριφορά ορισμένων γονέων της Σάμου, επισημαίνει ότι, «απαράβατη αρχή μας είναι η χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις συμμετοχή όλων των παιδιών στην εκπαίδευση».

Η ίδια υπενθυμίζει ότι το σχολικό έτος 2018-2019 περίπου 12.500 παιδιά προσφύγων παρακολουθούν μαθήματα σε σχολικές μονάδες, «γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση, η εκπαιδευτική κοινότητα και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας υποστηρίζουν έμπρακτα τις αξίες της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, απομονώνοντας μειοψηφικές φωνές ακραίου φανατισμού και μισαλλοδοξίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019, 18:11

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει