Αποφασισμένος για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ο πρωθυπουργός της Γαλλίας παρά τις κινητοποιήσεις


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 21:03

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ δήλωσε σήμερα ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα δεν θα αποδυναμώσουν την αποφασιστικότητά του να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό σύστημα, υποσχέθηκε, ωστόσο, στους εργαζόμενους ότι θα προσπαθήσει να αποφύγει τη βίαιη μετάβαση στο νέο καθεστώς.

Ο Φιλίπ διαβεβαίωσε ότι δεν επιδιώκει την αντιπαράθεση με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, οι οποίες απηύθυναν σήμερα κάλεσμα οι μαζικές διαδηλώσεις και οι απεργίες ενάντια στα σχέδια εξορθολογισμού ενός από τα πλέον γενναιόδωρα συνταξιοδοτικά συστήματα στον κόσμο, να συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα.

«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η υπερβολικά διαφορετική φύση των υφισταμένων 42 συνταξιοδοτικών προγραμμάτων δεν μπορεί να συνεχιστεί», ξεκαθάρισε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε τηλεοπτική παρέμβασή του.

«Γνωρίζουν, επίσης, ότι θα πρέπει να εργαζόμαστε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα».

Σήμερα, το επιβατικό κοινό βρέθηκε για δεύτερη ημέρα αντιμέτωπο με καθυστερήσεις και ακυρώσεις στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς προκειμένου να πάει και να επιστρέψει από τη δουλειά του. Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF ανέφερε ότι τα προβλήματα θα συνεχιστούν στα δρομολόγια των τρένων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και τη Δευτέρα. Με μειωμένο προσωπικό λειτούργησαν σχολεία και νοσοκομεία.

Μία ημέρα νωρίτερα, περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τις αρχές, κατέκλυσαν τους δρόμους και οι συγκοινωνίες παρέλυσαν στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις, ενώ βίαια επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη γαλλική πρωτεύουσα και τη Ναντ.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019, 21:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει