Αποχώρησε από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε ηλικία 22 ετών λόγω διαδικτυακής κακοποίησης


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 10:39

Ο πρώην μέσος της Βίκτορι Μελβούρνης, Τζος Χόουπ αποφάσισε να αποχωρήσει από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην ηλικία των 22 ετών, επειδή το άγχος που του προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό, διαδικτυακή κακοποίηση από τους οπαδούς, τον έκανε να σταματήσει να απολαμβάνει το παιχνίδι.

«Είναι μια συνεχής μάχη με ανθρώπους που υποτίθεται ότι θα σε υποστηρίξουν», έγραψε. «Μερικά από τα πράγματα που έβλεπα όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και άλλους δεν ήταν τίποτα λιγότερο από κακοποίηση. Και δεν μιλάω για ποδόσφαιρο! Όταν γίνεται προσωπικό, στο χρώμα του δέρματός σου, ο τρόπος που μιλούν… δεν θέλω να είμαι μέρος αυτού» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Instagram.

Ο πρώην αρχηγός της Αυστραλίας στην ομάδα κάτω των 17 ετών και επίσης διεθνής σε εκείνη κάτω των 20 ετών δήλωσε ότι η κριτική σε βάρος του ήταν «αδιάκοπη»:

«Το άγχος που έρχεται με αυτό είναι τρελό. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα φτάσουν στο σημείο που έφτασαν», έγραψε και πρόσθεσε: «Έμεινα αρκετά ήσυχος για πολύ, αλλά άρχισα να το βλέπω να μπαίνει στην καθημερινή μου ζωή. Και στο τέλος της ημέρας με έκανε να μην απολαμβάνω καθόλου το ποδόσφαιρο».

Όπως τόνισε με νόημα, η απομάκρυνση από το επαγγελματικό παιχνίδι ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που είχε πάρει ποτέ, αλλά ότι ελπίζει να επιστρέψει «πιο δυνατός» μια ημέρα.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ραχίμ Στρέρλινγκ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης έπρεπε να κάνουν περισσότερα για την καταπολέμηση της κακοποίησης μετά από μια μελέτη που αποκάλυψε εκτεταμένη ρατσιστική κακοποίηση Αγγλων επαγγελματιών στο διαδίκτυο.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2020, 10:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει