Αποχώρησε ο Τσίπρας με την κοινοβουλευτική του ομάδα από τη ΒουλήΠρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 14:29

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή το μεσημέρι της Τετάρτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο για τα οπτικοακουστικά μέσα. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τη συζήτηση με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση ψηφίζει αυξήσεις μισθών στα golden boys ενώ στηλίτευσε την άρνηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για συναινετικό διορισμό της διοίκησης της ΕΡΤ.

«Ήρθα στη Βουλή και ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να βάλουμε μια κόκκινη γραμμή και να πούμε ότι από εδώ και στο εξής θα εκλέγεται η διοίκηση της ΕΡΤ με τη συναίνεση της πλειοψηφίας των κομμάτων και η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα επιλέγει με 4/5 τον πρόεδρο και τη διοίκηση της ΕΡΤ» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι αντί αυτού η κυβέρνηση έρχεται και ψηφίζει αυξήσεις για να «βολεύει τα δικά της παιδιά».

«Από τη στιγμή που όχι μόνο αγνοείτε τι συμβαίνει στην κοινωνία και έρχεστε -δήθεν στα κρυφά, αλλά τίποτα δεν μένει κρυφό- και ψηφίζετε αύξηση αμοιβών στα golden boys της ΕΡΤ και δώρα στους καναλάρχες και από τη στιγμή που δεν δέχεστε να τεθεί σε ψηφοφορία η τροπολογία ώστε η δημόσια τηλεόραση να είναι μια όαση πλουραλισμού τότε εμείς κρίνουμε ότι δεν έχει νόημα να παραμείνουμε στη Βουλή. Σας καταγγέλλουμε κ. Λιβάνιε και τον κ. Μητσοτάκη που τα ενορχηστρώνει όλα αυτά» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Η Βουλή δεν μπαίνει ούτε στον πάγο ούτε στην καραντίνα. Στη Βουλή θα υπάρχει αντίλογος και δημοκρατία και θα σέβεστε τη διαφορετική άποψη» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021, 14:29Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει