Απόλυτη στήριξη στην Καμίλα ΒαλίεβαΠρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 14:43

Την απόλυτη στήριξή του στην Ρωσίδα αθλήτρια, Καμίλα Βαλίεβα που βρέθηκε θετική σε έλεγχο αντι-ντόπινγκ, εξέφρασε σήμερα Παρασκευή το Κρεμλίνο.

Η 15χρονη αθλήτρια, που έλαμψε με την παρουσία της και το τετραπλό φλεξ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει την απόλυτη στήριξη της ρωσικής κυβέρνησης όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας ότι η Ρωσία είναι πεπεισμένη ότι η υπόθεση αποτελεί μια παρεξήγηση.

«Υποστηρίζουμε απεριόριστα και πλήρως την Καμίλα Βαλίεβα και καλούμε όλους να τη στηρίξουν. Και λέμε στην Καμίλα: Μην κρύβεις το πρόσωπό σου. Είσαι από τη Ρωσία – παίξε και νίκησε τους πάντες», ήταν του Πεσκόφ για λογαριασμό του Κρεμλίνου.

Η ΔΟΕ και η Διεθνής Ένωση Πατινάζ άσκησαν έφεση κατά της απόφασης της Ρωσίας να επιτρέψει στην 15χρονη να συνεχίσει τους αγώνες στο Πεκίνο, καθώς το φάρμακο Τριμεταζιδίνη συμπεριλαμβάνεται σε έναν απαγορευμένο κατάλογο του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) το 2014, επειδή μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της ροής του αίματος και να βοηθήσει στην αντοχή.

Η Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία φαίνεται πως γνώριζε για τη ντοπαρισμένη αθλήτρια, δήλωσε την Παρασκευή ότι η ίδια είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Πεκίνο και ότι το χρυσό της μετάλλιο πρέπει να παραμείνει.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022, 14:48Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει