Απόπειρα επίθεσης ακροδεξιού κατά του Φινλανδού ΥΠΕΞΈνας άνδρας, που φορούσε μια μπλούζα με το λογότυπο μιας ακροδεξιάς αντιμεταναστευτικής οργάνωσης, κινήθηκε απειλητικά προς τον υπουργό Εξωτερικών της Φινλανδίας κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης την Κυριακή, σύντομα, ωστόσο, ακινητοποιήθηκε από τις Αρχές.

Σε κατάσταση σοκ, χωρίς να έχει τραυματιστεί, ο Τίμο Σόινι ευχαρίστησε την αστυνομία που γρήγορα σταμάτησε τον άνδρα, ο οποίος φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι της οργάνωσης «Στρατιώτες του Οντίν».

«Σήμερα, σημειώθηκε ένα φοβερό περιστατικό το οποίο κανείς δεν επιθυμούσε ή ήλπιζε για αυτό» έγραψε ο Σόινι στο μπλογκ του, μετά τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην αγορά Κόρσο στην πόλη Βάνταα, στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Ευχαριστώ τους άνδρες της ασφάλειας για την καλή δουλειά τους» συμπλήρωσε.

Η Φινλανδία αναμένεται να πραγματοποιήσει βουλευτικές εκλογές την 14η Απριλίου.

Όπως ανέφερε η αστυνομία, «ένας επιθετικός και απειλητικός» άνδρας πλησίασε τον υπουργό, προτού τον ακινητοποιήσουν, ρίχνοντάς τον στο έδαφος.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν οπλισμένος.

Το περιστατικό καταδίκασε η κυβέρνηση της χώρας.

«Μια επίθεση στη δημοκρατία είναι απαράδεκτη. Η πολιτική βία δεν πρέπει να είναι ανεκτή. Πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να υπερασπιστούμε την πολύτιμη κοινή δημοκρατίας μας» ήταν το tweet του πρωθυπουργού Γιούχα Σίπιλα.

Ο Σόινι αποχώρησε το 2017 από το λαϊκιστικό Finns Party, που αντιτίθεται στη μετανάστευση και την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιλέγοντας να ηγηθεί ενός νέου συντηρητικού κόμματος, του Blue Reform.

Φωτoγραφία: Reuters

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019, 00:44

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει