Απώλειες στην Wall Street μετά τα απογοητευτικά οικονομικά στοιχεία

Πτωτικά κινούνται οι δείκτες της Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από το μέτωπο της απασχόλησης που έδειξαν άλλη μία μεγάλη αύξηση στις αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει πτώση 1,30% ή 326 μονάδων στις 24.207 μονάδες. Ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,97% ή 28,63 μονάδων στις 2.911 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 15,66 μονάδες ή κατά 0,19% στις 8.897 μονάδες.

Πάνω από 3,8 εκατομμύρια Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό αυτών που έχουν χάσει τη δουλειά τους λόγω της πανδημίας του κορονοϊού τον τελευταίο ενάμιση μήνα στο απίστευτο επίπεδο των 30 εκατομμυρίων.

Ο ρυθμός των νέων αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας επιβραδύνθηκε σε σύγκριση με την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Απριλίου, οπότε υποβλήθηκαν 4.,44 εκατ. αιτήσεις, και από το ρεκόρ των 6,9 εκατ. αιτήσεων που υποβλήθηκαν στα τέλη Μαρτίου, ωστόσο εκατομμύρια εργαζόμενοι αναμένεται να ζητήσουν επίδομα ανεργίας της επόμενες εβδομάδες, καταδεικνύοντας το ισχυρό σοκ που έχει δεχθεί η αμερικανική οικονομία από την πανδημία του κορονοϊού.

Στα υπόλοιπα μάκρο, βουτιά 7,5% κατέγραψαν τον Μάρτιο οι καταναλωτικές δαπάνες των Αμερικανών, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση από το 1959, καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν κλειστεί στα σπίτια τους λόγω των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που έχουν ληφθεί προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι μετοχές δέχτηκαν επίσης πίεση από τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ η οποία δήλωσε έτοιμη να αυξήσει το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς παγίων. Ορισμένοι traders ανέμεναν ότι θα ανακοίνωνε αύξηση του προγράμματος, ήδη από σήμερα.

H Wall Street ξεκίνησε την ημέρα σε τροχιά για μια από τις καλύτερες μηνιαίες επιδόσεις της εδώ και δεκαετίες. Ο S&P 500 κέρδιζε άνω του 12% από τις αρχές του μήνα και όδευε προς τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από το 1987.

Το ίδιο και ο Dow Jones που κέρδισε πάνω από 11% για τον Απρίλιο. Τα κέρδη στηρίχθηκαν σε έναν μεγάλο βαθμό στις ελπίδες για πιθανή θεραπεία για τον κορονοϊό.

Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας κινούνται κόντρα στην αρνητική τάση, μετά τα πολλά υποσχόμενα έσοδα που ανακοίνωσε οι Facebook και Microsoft παρά την πανδημία.

H μετοχή της Facebook κάνει άλμα πάνω από 6% καθώς η εταιρεία, ενώ αρχικά είχε διαπιστώσει σημαντική οπισθοχώρηση στα διαφημιστικά έσοδα Μαρτίου εξαιτίας του κορονοϊού, είδε τις πωλήσεις της να σταθεροποιούνται τις πρώτες τρεις εβδομάδες του Απριλίου.

Ανοδικά και η μετοχή της Microsoft, η οποία κατάφερε με τα μεγέθη τριμήνου να ξεπεράσει ακόμη και τις προβλέψεις που είχαν γίνει προτού ξεσπάσει ο κορονοιός, γεγονός που ωθεί τη μετοχή της πάνω από 1% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Wall Street.

Κέρδη-έκπληξη ανακοίνωσε η Tesla στο α’ τρίμηνο, στα πρώτα μεγέθη που αντικατοπτρίζουν την οικονομική ζημιά που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Αναλυτικότερα, η εταιρεία κατέγραψε κέρδη 16 εκατ. δολαρίων ή 9 σεντς ανά μετοχή στο α’ τρίμηνο, έναντι ζημιών 2,90 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Προσαρμοσμένα στα έκτακτα στοιχεία, τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1,24 δολ. ανά μετοχή.

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει